Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • ul. Ciołka 12 lok. 42801-402 Warszawa
  • ul. Ciołka 12
  • lok. 42801-402 Warszawa

ul. Ciołka 12 lok. 42801-402 Warszawa

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

deal.pl » Kursy, Szkolenia » Pozostałe

Tylko 189 zł zamiast 740 zł za 12-godzinny KURS BARMAŃSKI w Luce Artystycznej. Zdobądź nowe umiejętności i podbij rynek pracy!

-74%

740 zł

189 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2013-04-13 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

  • Tylko 189 zł zamiast 740 zł za 12-godzinny KURS BARMAŃSKI w Luce Artystycznej.
  • Zdobądź nowe umiejętności i podbij rynek pracy! Szukanie pracy w dzisiejszych czasach jest nie lada wyzwaniem.
  • Wiedza i wykształcenie nie są już gwarancją sukcesu, za to doświadczenie i praktyczne umiejętności – jak najbardziej! Gdzie najłatwiej je zdobyć? Na kursach zawodowych w Luce Artystycznej.
  • Zapraszamy do udziału w kursie barmańskim.
  • Powstał on z myślą o osobach chcących rozpocząć swoją przygodę z gastronomią, a także dla tych, którzy chcą podnieść własne kwalifikacje w zawodzie.
  • Obecnie barmaństwo jest zajęciem interdyscyplinarnym.
  • Od osoby pracującej za barem coraz częściej wymaga się zdolności ekwilibrystycznych, znajomości zasad miksologii, towaroznawstwa, obsługi konsumenta a nawet psychologii sprzedaży.
  • Wychodząc naprzeciw wymaganiom rynku Luka Artystyczna przygotowała program kursu który pozwala na opanowanie wiadomości zarówno teoretycznych jak i praktycznych niezbędnych do pracy w zawodzie barmana.
  • Program kursu: 1.
  • Zarys technologii i towaroznawstwa napojów Stowarzyszenia barmańskie, etyka zawodu barmana, przegląd towaroznawczy wódek, towaroznawstwo i technologia likierów.
  • 2.
  • Historia napojów mieszanych Genealogia napojów mieszanych (historia cocktaili francuskich, angielskich, USA), historia cocktaili na wybranych przykładach (Bloody Mary, Cuba Libre, Manhattan, Margarita, Martini, OldFashioned).
  • 3.
  • Charakterystyka napojów mieszanych Fizjologia napojów mieszanych, schemat wzajemnego kojarzenia się składników, cocktaile na bazie wódki, whisky, ginu, rumu, drinki sławnych barów i mistrzów świata.
  • 4.
  • Organizacja baru Typy barów, urządzenia i sprzęt meblowy będące na wyposażeniu baru, wykaz składników obowiązujących w barach, miary barowe.
  • 5.
  • Technika mieszania napojów gorących Podstawowe zasady sporządzania napojów gorących, wygrzewanie szkła i sposoby flambirowania napojów, sporządzanie napojów gorących na wybranych przykładach (grog, krupnik, punch, mull, sangaree).
  • 6.
  • Technika mieszania napojów zimnych Kolejność czynności sporządzania napojów zimnych, niezbędny sprzęt wykorzystywany w technice mieszania napojów zimnych (shakery, blender, szkalnica barmańska).
  • 7.
  • Technika miksowania cocktaili Propedeutyka miksologii, podstawowe elementy techniki miksowania, podstawowe sposoby i metody miksowania (shaking, blending, building), technika miksowania coctaili na bazie wódki czystej, whisky, ginu, rumu, tequili, dodatki uzupełniające oraz zamienniki używane w miksologii.
  • Zapraszamy!

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]