Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Skierniewicka 21, Warszawa
  • Skierniewicka 21, Warszawa

Skierniewicka 21, Warszawa

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

deal.pl » Gastronomia » Restauracje

Japońska uczta Sushi w Restauracji Kwitnąca Wiśnia na Woli (mix zestawów) Zjedz za 100 zł zapłać 50 zł

-50%

100 zł

50 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2013-05-29 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

  • Oferta obejmuje kupon na wszystkie gotowe zestawy sushi z menu Restauracji do wartości 100 zł.
  • Jeżeli wartość wybranego zestawu nie osiągnie 100 zł można dobrać pojedyncze kawałki sushi.
  • Jeżeli wartość zestawu przekroczy 100 zł różnicę należy dopłacić.
  • Oferta nie obejmuje napojów.
  • Konieczna wcześniejsza rezerwacja pod numerem 22 243 54 45.
  • Termin wykorzystania kuponu trwa do 31.05.2013r.
  • Do zestawów na wynos doliczamy 5 zł.
  • W Kwitnącej Wiśni jednego możesz być pewien, wrócisz tutaj z powrotem ! U nas zapomnisz o codziennych problemach dzięki niepowtarzalnej kuchni jaką serwujemy.
  • Używamy tylko świeżych produktów, a Nasi kucharze dbają o wysoką jakość potraw specjalnie dla Ciebie! To jedyne sushi w stolicy o tak wyrazistym smaku , w którym się zakochasz.
  • Zapraszamy wszystkich tradycyjnym japońskim pozdrowieniem :konnichi-wa SŁOWNICZEK SUSHI Sushi – potrawa japońska złożona z gotowanego ryżu zaprawionego octem ryżowym oraz najróżniejszych dodatków w postaci owoców morza, wodorostów nori, kawałków ryb, warzyw, grzybów, jajek.
  • Ze względu na konieczność zachowania świeżości, jest przygotowywana po dokonaniu zamówienia.Do sushi podaje się sos sojowy do maczania, zielony japoński chrzan wasabi o intensywnym smaku oraz marynowany imbir, który spożywa się pomiędzy różnymi rodzajami potrawy dla oczyszczenia kubków smakowych.
  • Do sushi najczęściej podawana jest zielona herbata.
  • Nigiri-sushi, czyli sushi formowane w dłoni jest to najpopularniejsza obok maków postać tej potrawy.
  • Ryż formuje się w owalne paluszki, a następnie kładzie się na nie jednego rodzaju rybę lub owoc morza.
  • Malki-sushi – sushi zwijane, podane w formie pokrojonego na plasterki wałka z ryżu owiniętego prasowanymi algami morskimi (nori).
  • Rodzaje maków: Hoso-mahi (małe, wysokie, 2-3 cm), Mali (średnie, 3-4 cm), Futo-mahi (duże, płaskie, 4-6 cm, Temahi (rożek z alg non), California maki: dodatki owinięte są algami, a ryż tworzy warstwę zewnętrzną), Philadelphia mali- z serkiem Philadelphia oraz liczne wariacje.
  • Udon- rodzaj grubego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej.
  • Podaje się go w formie zupy lub w sosie.
  • Tempura – potrawa kuchni japońskiej zaczerpnięta z kuchni portugalskiej.
  • Do jej przygotowania potrzebne są owoce morza, ryby i warzywa, które zanurza się w cieście naleśnikowym i krótko smaży na głębokim oleju.
  • Dzięki temu zabiegowi krewetka czy warzywo otoczone jest jakby mgiełką z ciasta.
  • Ramen – cienki makaron z mąki pszennej.
  • Stanowi on główny składnik dodawany do zupy.
  • Prócz nich w skład zupy wchodzić mogą ryby i owoce morza, warzywa (biała rzodkiew daikon, kapusta pekińska, pędy bambusa, cebula, kukurydza), wodorosty, mięso wieprzowe i drobiowe, gotowane na twardo jajka, nasiona sezamu.
  • Zupa często przyprawiana jest też sosem sojowym lub miso.
  • Teriyahi – japońska technika kulinarna, polegająca na pieczeniu bądź grillowaniu mięsa lub ryb w specjalnej marynacie zwanej tare.Nazwa teriyahi pochodzi od czasownika teru (błyszczeć), gdyż marynata na potrawie błyszczy pod wpływem dużej ilości cukru w sosie.
  • Główne składniki marynaty to sos sojowy, słodkie wino ryżowe mirin oraz cukier albo miód.
  • Miso – gęsta pasta japońska ze sfermentowanej soi, z dodatkiem ryżu lub jęczmienia, soli oraz drożdży.
  • Dzięki wysokiej zawartości białka oraz bogactwu witamin i substancji mineralnych, miso odgrywała najważniejszą rolę żywieniową w feudalnej Japonii.
  • Miso jest przeważnie słona, lecz smak i aromat zależą od wielu czynników i składników użytych w czasie procesu fermentacji.
  • Istnieje szeroka gama odmian miso słone, słodkawe, ziemiste, owocowe i pikantne.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]