Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Le Cedre
  • http://www.lecedre.pl
  • Wybierz dogodną
    lokalizację !

Le Cedre

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

deal.pl » Gastronomia » Pozostałe

Kuchnia Libańska

-50%

200 zł

99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2013-05-31 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Ważne:

  • Uczta w Le Cedre: najstarszej, oryginalnej libańskiej restauracji w Polsce
  • Kuchnia libańska: esencja całej kuchni bliskowschodniej, niezwykle różnorodna, pełna aromatów i kolorów 
  • Uczta 9- lub 15-daniowa: w każdej przystawki ciepłe i zimne, dania główne i dodatki
  • 2 lokalizacje: Śródmieście (Al. Solidarności 84), Praga (Al. Solidarności 61)
  • Oferta limitowana
  • Oferta objęta programem Bezpieczny Groupon
  • Choć Bliski Wschód wcale nie jest blisko, to poznanie jego bogatej w aromaty i kolorowej kuchni nie oznacza dalekich podróży. Bliskie spotkanie z libańskimi smakami gwarantuje odwiedzenie restauracji Le Cedre – wybierz się z przyjaciółmi na bogatą ucztę z 1 z 5 grouponów:
  • 1) 99 zł zamiast 200 zł na 9-daniową libańską ucztę dla 2 osób,
  • 2) 159 zł zamiast 330 zł za 15-daniową ucztę libańska dla 2 osób, 
  • 3) 225 zł zamiast 480 zł za 15-daniową ucztę libańską dla 3 osób, 
  • 4) 289 zł zamiast 630 zł za 15-daniową ucztę libańską dla 4 osób, 
  • 5) 545 zł zamiast 1230 zł za 15-daniową ucztę libańską dla 8 osób.
  • Le Cedre
  • Kuchnia libańska słynie z ponad 100 odmian przystawek, tzw. mezzah. Uczta w Le Cedre jest zatem bogata w różnorodne przystawki: ciepłe i zimne. Warto wypróbować słynnej pasty z ciecierzycy, a także fasoli zielonej z pomidorami, cebulą i oliwką, duszonych kawałków kurczaka z warzywami i libańskiego sera. Smakowitym początkom towarzyszyć będzie niezastąpiona pita. 
  • Istotną cechą kuchni libańskiej jest prostota – połączenie kilku nieskomplikowanych składników. Jednak całą esencją potraw są odpowiednio dobrane przyprawy. Tutaj królują świeże zioła m.in. kolendra i mięta. Z dań głównych można spróbować Shish Taouk – szaszłyków z kurczaka, Mehchi Malfouf – gołąbków z białej kapusty nadziewanych mięsem. Nie brakuje również dodatków: ryżu, warzyw i aromatycznych sosów.
  • 9-daniowa uczta:
  • Zimne mezzah – zakąski:
  • 1. Hommous – pasta z ciecierzycy
  • 2. Mdardara – ryż i soczewica z prażoną cebulą
  • 3. Loubieh bil Zeit – fasolka zielona, pomidory, cebula, oliwa
  • 4. Taouk – duszone kawałki kurczaka z warzywami
  • 5. Labneh – libański biały domowy ser kremowy 
  • Gorące mezzah – zakąski:
  • 6. Sambusik Lahme – pierogi nadziewane mięsem
  • 7. Kofta Ezmir – kulki mięsne w sosie pomidorowym
  • Dodatki: Chleb libański – pita
  • Dania główne:
  • 8. Shish Taouk – szaszłyk z kurczaka
  • 9. Mehchi Malfouf – Gołąbki z białej kapusty, nadziewane mięsem, duszone w sosie czosnkowo-cytrynowym
  • Dodatki:
  • Toum – krem czosnkowy
  • Sos szefa kuchni – Harissa, pomidory i cebula
  • Ryż orientalny
  • Warzywa grillowane
  • 15-daniowa uczta:
  • Zimne mezzah – zakąski:
  • 1. Hommous – pasta z ciecierzycy
  • 2. Mdardara – ryż i soczewica z prażoną cebulą
  • 3. Loubieh bil Zeit – fasolka zielona, pomidory, cebula, oliwa
  • 4. Taouk – duszone kawałki kurczaka z warzywami
  • 5. Labneh – libański biały domowy ser kremowy 
  • 6. Tabbouleh – Narodowa Sałatka z natki pietruszki
  • 7. Khyar bil Laban – ogórki, jogurt naturalny, mięta i czosnek
  • 8. Shmandar – czerwone buraki z cytryną i oliwą z oliwek
  • 9. Moutabal – pasta z pieczonych bakłażanów z sosem sezamowym
  • Gorące mezzah – zakąski:
  • 10. Falafel – smażone kulki wegetariańskie z sosem tahiną
  • 11. Fatayer – pierogi nadziewane szpinakiem
  • 12. Kofta Ezmir – kulki mięsne w sosie pomidorowym
  • Dodatki: Chleb libański – pita
  • Dania główne:
  • 13. Shish Taouk – szaszłyk z kurczaka
  • 14. Kousa Mehchi – cukinia nadziewa mięsem, ryżem duszona w sosie pomidorowym
  • 15. Kofta Halabieh – szaszłyk z mielonego mięsa baraniego
  • Talerz libańskich deserów:
  • Baklawa – typowy deser libański – delikatne kruche ciasto nadziewane mielonymi orzeszkami
  • Ousmallieh – ciasto nitkowe z kremem budyniowym, polane delikatnym syropem różanym, posypane pistacjami
  • Dodatki:
  • Toum – krem czosnkowy
  • Sos szefa kuchni – Harissa, pomidory i cebula
  • Ryż orientalny
  • Warzywa grillowane
  •  

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]