Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Restauracja Dwór Oliwski
  • 80-328
  • http://www.dworoliwski.pl
  • Bytowska 4 Gdańsk  
    zobacz dojazd»

Restauracja Dwór Oliwski

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

Inne oferty sprzedawcy

więcej...

deal.pl » Gastronomia » Pozostałe

Trójmiasto

-46%

299 zł

159 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2014-02-22 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Ważne:

  • Menu degustacyjne: wykwintne dania mięsne i deser
  • Kuchnia oparta na nowatorskim nurcie Modern Polish Cuisine: potrawy przygotowywane przez mistrzów kuchni
  • Lokalizacja: Hotel Dwór Oliwski 5* położony na skraju Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego
  • Walki nad talerzem nie musi wygrać albo serce, albo rozum. Pogódź je, podejmując świadomie decyzję o skosztowaniu pysznych dań serwowanych w Restauracji Dwór Oliwski 5* w Gdańsku.
  • Oferta
  • Menu degustacyjne Modern Polish Cuisine w 1 z 3 opcji:
  • 1) 159 zł zamiast 299 zł za menu degustacyjne dla 2 osób,
  • 2) 318 zł zamiast 598 zł za menu degustacyjne dla 4 osób,
  • 3) 477 zł zamiast 897 zł za menu degustacyjne dla 6 osób.
  • Menu degustacyjne Modern Polish Cuisine obejmuje:
  • - amuse buche - domowy wypiekany chleb z wędzoną słoninką,
  • - przystawka zimna - tatar z sarny na malinowej galaretce,
  • - zupa - krem z pieczonych buraczków,
  • - danie główne - pierś kaczki na wiśniowym sosie z ziemniaczaną pyzą,
  • - deser - krucha tarta ze złotą renetą i lodami waniliowymi.
  • Restauracja Dwór Oliwski 5*
  • Nad oryginalnością menu restauracji czuwa szef kuchni Marcin Kowalski, który tworzy autorskie dania, łącząc smaki i aromaty znane z różnych kultur, przede wszystkim polskiej i śródziemnomorskiej. Flirtuje również z Modern Polish Cuisine, czyli nurtem opartym na zestawianiu składników regionalnych z francuskimi technikami kulinarnymi. W efekcie na talerzu miesza się tradycja z nowoczesnością - krewetki pojawiają się w asyście czosnku flambirowanego koniakiem, jagnięce pulpety pływają w pikantnej zupie, a borowikowe tortellini w kremie z pieczonych buraków. Amatorzy lekkich przysmaków mogą delektować się sałatką z Dim Sum z grillowanego kalmara w sosie teriyaki.
  • Z kolei miłośnicy mięs z przyjemnością skosztują duszonej sarniny, gęsiego udka pieczonego na dyniowej tarcie w sosie z czerwonej pomarańczy albo steku z polędwicy wołowej w sosie z ciemnego piwa z boczniakiem. Słodkie zakończenie uczty zapewni tiramisu czy lody chilli z czekoladowym sosem. Tymi ostatnimi warto delektować się zwłaszcza latem, przesiadując na tarasie lub w ogrodzie. Restauracja mieści się bowiem w Dworze Oliwskim 5*, hotelu rekomendowanego i nagradzanego w licznych konkursach m.in. Forbes Rekomenduje, Newsweek i Prestige Spa Awards.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Zakupy grupowe - DobreZabawki Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]