Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Restauracja Kalyan
  • Al.Stanów Zjednoczonych 32
  • 04-036
  • http://www.kalyan.pl
  • Warszawa  
    zobacz dojazd»

Restauracja Kalyan

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

deal.pl » Gastronomia » Pozostałe

Smak Indii: 3-daniowa Uczta

-37%

142 zł

89 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2014-04-02 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Ważne:

  • Indyjska uczta: przystawka lub zupa, danie główne, deser i lampka wina (opcjonalnie)
  • Więcej zajdziesz na Facebooku
  • Nie musisz przemierzać pół Azji, aby poczuć smak Indii. Z dzisiejszym grouponem zrobisz to w Warszawie, udając się na ucztę do Restauracja Kalyan.
  • <
  • /br>
  • Oferta
  • 3-daniowa uczta indyjska ( przystawka lub zupa, danie główne, deser) w 1 z 3 opcji:
  • <
  • /br>
  • 1) 89 zł zamiast 142 zł za ucztę dla 2 osób,
  • 2) 95 zł zamiast 162 zł za ucztę z lampką wina dla 2 osób,
  • 3) 179 zł zamiast 324 zł za ucztę z lampką wina dla 4 osób.
  • <
  • /br>
  • Przystawki: * Chicken Samosa (2 szt.): chrupące pierożki z kurczakiem i ziemniakami * Keema Samosa (2 szt.): chrupące pierożki z zielonym groszkiem i mięsem mielonym z * Chicken Pakora: smażone kawałki kurczaka w panierce z soczewicy * Chicken Pollipop (6 szt.): skrzydełka kurczaka w chrupiącej panierce * Chicken Tikka: marynowane kawałki kurczaka grillowane w piecu tandoor * Paneer Tikka: kawałki sera marynowane w indyjskich przyprawach, grillowane w piecu tandoor * Veg Shashlik: marynowane warzywa grillowane w piecu tandoor * Aloo Tikki: smażone kotleciki ziemniaczane z indyjskimi przyprawami
  • i więcej
  • <
  • /br>
  • Zupy: * Daal Shorba: zupa z soczewicy * Tomato Cream: krem z pomidorów z liśćmi świeżej kolendry * Spinach Chantarelle: kurki w szpinaku * Tom Yum Vegetable Soup: warzywa na pikantno-kwaśnym wywarze
  • i więcej
  • <
  • /br>
  • Dania główne: * Mutton Daal Gosht: kawałki baraniny z żółtą soczewicą * Mutton Korma: baranina w kremowym sosie z pastą z nerkowców * Mutton Saag: baranina w szpinaku * Butter Chicken: kawałki kurczaka w maślano-pomidorowym sosie ze zmiksowanymi nerkowcami * Chicken Curry: kawałki piersi kurczaka w sosie curry * Chicken Tikka Masala: grillowane w piecu tandoor kawałki kurczaka w sosie na bazie pomidorów, cebuli, kolendry, ze słodką papryką * Kashmiri Fish Masala: filet z ryby w sosie curry, z pastą czosnkowo-imbirową * Vegetable Pualo: smażony ryż basmati z warzywami * Chicken Hyderabadi Biriyani: smażony ryż basmati w indyjskich przyprawach z kawałkami kurczaka
  • i więcej
  • <
  • /br>
  • Desery: * Gulab Jamun: smażone kulki mleczne w syropie z kardamonem * Kulfi: lody o smaku mango lub migdałowym * Gajar Ka Halwa: marchewka na słodko gotowana w mleku z kardamonem
  • i więcej
  • <
  • /br>
  • Restauracja Kaylan
  • Kaylan w sanskrycie oznacza ?coś pięknego, pomyślnego? i tak ? nie tylko z kulinarnego punktu widzenia ? w bardzo zwięzłych słowach można opisać tę restaurację. Mieści się ona bowiem nieopodal Kanału Gocławskiego.
  • <
  • /br>
  • Właścicielami Kaylan są Ewa i Jijesh. Ta pierwsza jest absolwentką indologii (katedra orientalistyki UW) i ma za sobą roczne stypendium na południu Indii (Uniwersytet Kerala Kalamandalam), gdzie uczyła się tańca bharatanatyam. Natomiast Jijesh - inżynier elektroniki i telekomunikacji ? po przyjeździe do Polski zdecydował się (we współpracy z Ewą) na rozpoczęcie własnej działalności, która nosi obecnie nazwę Restauracja Kaylan.
  • <
  • /br>
  • W jej bogatym menu nie zabraknie dań z baraniny (m.in. baranina w sosie cebulowo-pomidorowym w stylu kaszmirskim), kurczaka (np. kawałki kurczaka w pikantnym sosie curry z czosnkiem i zieloną papryczką chilli), owoców morza (krewetki, małże, kalmary), a także z ryżem biriyani (np. smażony ryż basmati w indyjskich przyprawach z kawałkami baraniny).
  • <
  • /br>
  • Warto zaznaczyć, iż potrawy przyrządzane są przez pochodzącego z Nepalu kucharza, który używa przypraw sprowadzanych prosto z Indii. Ciekawym urozmaiceniem posiłku może okazać się ? nazywana ?indyjskim bilardem? ? gra carrom.
  • <
  • /br>

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - DobreZabawki Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]