Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Luka Artystyczna
  • ul. Ogrodowa 46/48
  • 00-876
  •  Warszawa
    http://lukaartystyczna.pl

Luka Artystyczna

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

deal.pl » Kursy, Szkolenia » Pozostałe

Kurs barmański i baristyczny

-74%

740 zł

189 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2014-11-24 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Szczegóły:

  • Termin ważności EuroBonów: EuroBon jest ważny do 31.11.2014 r. i dostępny od razu po zakupie w zakładce "Moje EuroBony".
  • Ograniczenia: Brak. Jedna osoba może kupić dowolną ilość bonów.
  • Realizacja: Po zakupie EuroBonu obowiązuje rezerwacja telefoniczna miejsca na kursie. Numer telefonu: 694 888 345 lub 795 727 763. Podczas rozmowy należy podać imię, nazwisko oraz kod EuroBonu.
  • Rezerwacji należy dokonać do dwóch tygodni od daty zakupu EuroBonu.
  • Kurs barmański powstał z myślą o osobach chcących rozpocząć swoja przygodę z gastronomią, a także dla tych, którzy chcą podnieść własne kwalifikacje w zawodzie. Obecnie barmaństwo jest zajęciem interdyscyplinarnym. Od osoby pracującej za barem coraz częściej wymaga się zdolności ekwilibrystycznych, znajomości zasad miksologii, towaroznawstwa,obsługi konsumenta a nawet psychologii sprzedaży. Wychodząc naprzeciw wymaganiom rynku przygotowaliśmy program kursu który pozwala na opanowanie wiadomości zarówno teoretycznych jak i praktycznych niezbędnych do pracy w zawodzie barmana.
  • Każdy z kursantów uzyskuje kwalifikacje w zawodzie, oraz otrzymuje certyfikat w języku polskim oraz angielskim wraz z świadectwem menowskim! Kurs odbywa się w klubie co pozwala na natychmiastowe sprawdzenie umiejętności w praktyce na prawdziwym barze. Tylko u nas wykładowcami są zawodowi barmani.
  • PROGRAM KURSU:
  • I.   Zarys technologii i towaroznawstwa napojów
  • 1. Stowarzyszenia barmańskie, etyka zawodu barmana:
  • Przegląd towaroznawczy wódek.
  • Wódki polskie.
  • Whisky.
  • Gin.
  • Rum.
  • 2. Towaroznawstwo i technologia likierów
  • II. Historia napojów mieszanych
  • 1. Genealogia napojów mieszanych:
  • historia cocktail francuskich.
  • historia cocktail angielskich.
  • historia cocktail USA.
  • 2. Historia cocktaili na wybranych przykładach:
  • Bloody Mary.
  • Cuba Libre.
  • Manhattan.
  • Margarita.
  • Martini.
  • OldFashioned.
  • III. Charakterystyka napojów mieszanych:
  • 1. Fizjologia napojów mieszanych.
  • 2. Schemat wzajemnego kojarzenia się składników.
  • 3. Coctaile na bazie wódki.
  • 4. Coctaile na bazie whisky.
  • 5. Coctaile na bazie ginu.
  • 6. Coctaile na bazie rumu.
  • 7. Drinki sławnych barów i mistrzów świata.
  • IV. Organizacja baru
  • 1. Typy barów.
  • 2. Urządzenia i sprzęt meblowy będące na wyposażeniu baru.
  • 3. Wykaz składników obowiązujących w barach.
  • 4. Miary barowe.
  • V. Technika mieszania napojów gorących
  • 1. Podstawowe zasady sporządzania napojów gorących.
  • 2. Wygrzewanie szkła i sposoby flambirowania napojów.
  • 3. Sporządzanie napojów gorących na wybranych przykładach.
  • grog,
  • krupnik,
  • punch,
  • mull,
  • sangaree.
  • VI. Technika mieszania napojów zimnych
  • 1. Kolejność czynności sporządzania napojów zimnych.
  • 2. Niezbędny sprzęt wykorzystywany w technice mieszania napojów zimnych:
  • shakery,
  • blender,
  • szkalnica barmańska.
  • VII. Technika miksowania coctaili:
  • 1. Propedeutyka miksologii.
  • 2. Podstawowe elementy techniki miksowania.
  • 3. Podstawowe sposoby i metody miksowania:
  • shaking,
  • blending,
  • building.
  • 4. Technika miksowania coctaili:
  • Coctaile na bazie wódki czystej.
  • Coctaile na bazie whisky.
  • Coctaile na bazie ginu.
  • Coctaile na bazie rumu.
  • Coctaile na bazie tequili.
  • 5. Dodatki uzupełniające oraz zamienniki używane w miksologii:
  • modyfikatory (likiery, kremy).
  • bonifikatory (bittersy).
  • Kurs Baristyczny
  • Barista to osoba zajmująca się wybieraniem, parzeniem oraz podawaniem kawy.
  • Zakres Kursu:
  • 1.  Wprowadzenie do świata kawy: Pochodzenie, gatunki, uprawa, technologia produkcji kawy. 2.  Teoretyczne oraz praktyczne opanowanie podstawowych zagadnień:
  •  Definicja standardy espresso wg INEI.
  •  Zasada „4M”.
  •  Aspekt sensoryczny espresso oraz najważniejsze cechy i czynniki wpływające na jego jakość.
  •  Najczęściej popełniane błędy przy parzeniu espresso.
  • 3.  Ćwiczenia w sporządzaniu idealnego espresso, ristretto, doppio, americano. 4.  Techniki spieniania mleka, ćwiczenia. 5.  Definicja oraz przygotowanie espresso macchiato, cappuccino, latte macchiato. 6 . Sporządzanie napojów kawowych z dodatkami smakowymi. 7.  Zasady serwowania napojów kawowych, obsługa klienta. 8.  Czyszczenie ekspresu.
  •  

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]