Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Le Bistrot Parisien
  • 50-119
  • http://www.lebistrotparisien.pl
  • Nożownicza 1D Wrocław (Wrocław-Stare Miasto)  
    zobacz dojazd»

Le Bistrot Parisien

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

Inne oferty sprzedawcy

więcej...

deal.pl » Gastronomia » Pozostałe

4-daniowe menu degustacyjne dla 2 osób w Le Bistrot Parisien

119,99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2015-12-21 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

  • Oferta
  • 119,99 zł za 4-daniowe menu degustacyjne dla 2 osób
  • 4-daniowe menu degustacyjne obejmuje: 
  • zupa cebulowa - tradycyjny francuski przysmak z grzankami serowymi 
  • ślimaki po burgundzku - zapiekane w maśle ziołowym (6 sztuk) 
  • podpłomyk z bekonem - bekon z cebulą, żółtym serem i creme fraiche 
  • trio deserowe- mini crème brûlée, tarta cytrynowo-limonkowa i mus czekoladowy
  • Le Bistrot Parisien
  • „Bon appétit” – słowa te brzmią niezwykle elegancko, lekko i apetycznie. Nie trzeba jednak przenosić się do Francji, aby móc rozkoszować się ich dźwiękiem. W samym sercu wrocławskiego Starego Miasta, w klimatycznej kamienicy, zlokalizowana jest restauracja, która podbić może serce niejednego gościa. W karcie znajdują się m.in.: tradycyjne naleśniki z mąki gryczanej podawane z wykwintnymi dodatkami – serem brie, figowym chutneyem, szpinakiem – oraz zupa cebulową serwowana z grzankami i tarty na cieście francuskim z krewetkami, figami, łososiem czy kozim serem.
  • Restauracja serwuje też takie specjalności, jak żabie udka z aioli cytrynowym oraz ślimaki po burgundzku z nutką masła ziołowego. Sycące dania główne z mięs i ryb idealnie pasują do trunku, z którego słynie ten kraj – wina. Do filetu wołowego, steku w sosie roquefort czy kaczki a’la Bistrot kelnerzy serwują czerwone Côtes du Rhône, do pieczonej dorady, krewetek królewskich i halibuta warto skosztować zaś białego chateau. Kartę zamykają desery – ciasto czekoladowe, crème brûlée, tarta cytrynowo-limonkowa podawana z lodami waniliowymi to pozycje, które Francuzi określają mianem „délicieux”.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - DobreZabawki Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]