Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Akademia Sztuki Cukierniczej
  • ul. Hieronima Derdowskiego 7
  • Gdynia

Akademia Sztuki Cukierniczej

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

Inne oferty sprzedawcy

149,99zł
ARCHIWALNA
więcej...

deal.pl » Kursy, Szkolenia » Pozostałe

Szkolenie cukernicze: czekolada, torty artystyczne, domowe wypieki

-45%

370 zł

199,99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2016-04-16 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

  • Oferta
  • 199,99 zł zamiast 370 zł za szkolenie cukiernicze.
  • Szkolenia:
  • Czekolada – solidne podstawy (termin: 9.04. i 7.05.2016, czas trwania - 5h)
  • Tematyka: podstawowe zasady pracy z czekoladą - techniki oraz kunszt łączenia smaków. Na szkoleniu zostaną wykonane proste i efektowne dekoracje z czekolady, praliny, trufle, nadzienia wytrawne i owocowe, desery czekoladowe w szkle, a także tort wiosenny! 
  • Ciasta bezglutenowe (termin: 16.04.2016, czas trwania - 5h)
  • W programie: domowy wyrób mąk bezglutenowych oraz tradycyjnych ciast w wersji bezglutenowej - mazurki, tarty, babki, trufle piernikowe, raffaello, muffinki i naleśniki. 
  • Torty bezglutenowe (termin: 14.05.2016, czas trwania - 5h)
  • W programie: jak upiec i wykonać 3 rodzaje tortu bezglutenowego
  • sposoby dekoracji, zasady łączenia mąk w biszkoptach bezglutenowych, domowa frużelina owocowa
  • własny wyrób mąk bezglutenowych, kremów i wszystkie tajemnice idealnego tortu bezglutenowego.
  • Torty artystyczne – solidne podstawy – tort piętrowy (termin: 10.04. i 08.05.2016, czas trwania - 5h)
  • W programie: podstawowe zasady pracy z lukrem plastycznym, informacje o różnych rodzajach mas plastycznych i o różnicach w ich stosowaniu
  • nauka prawidłowego obłożenia tortu lukrem plastycznym i wykonania efektownych dekoracji oraz narzędzia i techniki stosowane w różnych kierunkach dekoracji w stylu angielskim.
  • Torty artystyczne – modelowanie figurki 3D z lukru plastycznego + uchwycenie emocji (termin: 17.04. i 22.05.2016, czas trwania - 5h)
  • W programie: sposób i kolejność modelowania i łączenia elementów uproszczonych figurek
  • tworzenie i modelowanie kształtów by uchwycić w figurce chwilowy nastrój m.in.: radość, smutek, złość.
  • Torty artystyczne – modelowanie róży 3D z lukru plastycznego (termin: 24.04.2016, czas trwania - 4,5h)
  • W programie: różne metody wykonania cukrowej róży na tort - róże wykonane bez użycia narzędzi, przy pomocy foremek silikonowych i specjalnych wykrawaczek.
  • Torty artystyczne 3D – miś i postać z filmu animowanego + projektowanie tortu (termin: 15.05.2016, czas trwania - 5h)
  • W programie: tworzenie tortów w wersji 3d w wersji dla początkujących i zaawansowanych
  • praca z „żywym” tortem - szkolenie na gotowym biszkopcie oraz wykrawanie różnych form, praca z lukrem plastycznym, projektowanie tortów 3d. 
  • Praliny, trufle, domowa tabliczka czekolady i eksponaty (rzeźby) w 100% z czekolady (termin: 23.04.2016, czas trwania - 5h)
  • W programie: wyrób domowej czekolady z dodatkami, 6 technik temperowania czekolady, zasady jej tworzenia, projektowania i wykonania rzeźb z czekolady oraz łączenia smaków.
  • Torty i desery z czekoladą i owocami (termin: 21.05.2016, czas trwania - 5h)
  • W programie: zasady wypieku idealnego biszkoptu o różnych smakach i strukturach
  • zasady produkcji kremów czekoladowych i owocowych
  • techniki pracy z tortem, zasady dekoracji, pracy z rękawem cukierniczym, tworzenie prostych i efektownych dekoracji.
  • Bezy idealne – tort, rolada, ozdoby z karmelu i kwiaty jadalne (termin: 23.04.2016, czas trwania - 5h)
  • W programie: sekrety perfekcyjnej bezy, rolady bezowej oraz domowych ozdób z karmelu
  • przygotowanie kilku rodzajów kremów, praca z bezą, łączenie smaków i wykonanie prostych, a jednocześnie efektownych dekoracji (np. jadalnych kwiatów).
  • Tarty, tartaletki i serniki idealne (termin: 9.04., 7.05. i 28.05.2016, czas trwania - 5h)
  • W programie: przygotowywanie tart, tartaletek i serników z pieczonymi nadzieniami oraz zimnymi kremami oraz różne dekoracje wypieków m.in. w towarzystwie kwiatów jadalnych.
  • Klasyczne ciasta ucierane, muffinki, cupcakes i cakepops (termin: 21.05.2016, czas trwania - 5h)
  • W programie: sekrety idealnych ciast ucieranych, muffinek, cupcake’sów i cakepop’sów
  • zasady łączenia smaków, pracy z ciastem ucieranym, metody ozdoby, kremy kolorowe (barwione barwnikami) i z domową frużeliną
  • praca z rękawem cukierniczym.
  • Szkolenie przeprowadzane jest w grupach 10-osobowych. Wszystkie smakołyki zrobione na szkoleniu można zabierać ze sobą do domu. Organizator zapewnia fartuchy ochronne, materiały, produkty i kawę. Każdy uczestnik otrzyma dyplom ukończenia szkolenia oraz materiały dodatkowe.
  • Więcej informacji o szkoleniach można znaleźć tutaj.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - DobreZabawki Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]