Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

deal.pl » Turystyka » Pozostałe

169 zł zamiast 289 zł za: Szynka Iberyjska 4 KG i przesyłka GRATIS!

-41%

289 zł

169 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2013-12-25 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Szczegóły:

  • UWAGA: Produkt zostanie wysłany do klienta z Hiszpanii 11 dni po zakupie kuponu.
  • Kupon ważny 1 miesiąc od daty zakupu
  • Kontakt: bok@dailyoffer.pl
  • Strona: www.deliziusdeluxe.com
  • Szynka Jabugo  to prawdziwie finezyjna ekspresja prostoty w każdym calu.
  • Jedno z tych mięs które doskonale „przenosi” smaki i odzwierciedla sposób hodowli zwierząt oraz karmienia...  pochodzi z szynki iberyjskich świń, żyjących na dużych farmach, na wolności, karmiących się swobodnie tylko żołędziami z gajów dębowych i naturalną paszą jaką są trawy i zioła.Miasto Jabugo (Hiszpania)miasto w prowincji Huelva produkujące szynkę I posiadające własny znak jakości Denominación de origin (D.O.), jest w wyjątkową osadą, otoczoną przez las korkowy i dębowy.
  • To właśnie dzięki niepowtarzalnemu klimatowi  szynka Iberyjska Delizius Deluxe zawdzięcza swój niepowtarzalny smak.Świnia iberyjska jest unikalną autochtoniczną rasą która zamieszkuje tylko południowo-zachodnią część Półwyspu Iberyjskiego od niepamietnych czasów.Dieta Iberyjskich świń zawiera głównie żołędzie uzupełniane trawami, dzikimi jagodami oraz roślinami strączkowymi.
  • Zazwyczaj zjadają one (w zależności od wagi zwierzęcia) od 6 do 10 kg żołędzi na dobę, oprócz tego około 3 kg trawy. Specyficzne, bardzo odżywcze jedzenie oraz wolny wybieg powodują że spalają zbędną masę, mięso ma inną budowę, strukturę i smak.
  • Liczyć się będzie bowiem odpowiednia ilość marmurkowego tłuszczyku między mięsem, kształt mięśni i jędrność ich włókien.Produkcja szynki jest procesem 4-stopniowym:1.
  • Solenie i mycia2.
  • Okres odpoczynku3.
  • Suszenia i dojrzewania4.
  • Faza piwnicy (Bodega)Dojrzewa, w zależności od wagi od 2 do 4 latTen produkt jest znany na całym świecie i bardzo ceniony przez smakoszy.
  • Wielowiekowy proces wytwarzania szynki  wyróżnia jej smak na tle innych szynek z tego regionu, dlatego, że powstaje on przez cztery lata, a zwierzęta, w odróżnieniu od szynek białych i serrano, pochodzą z wolnego wybiegu.  Jak kroimy: Zaczynamy oczywiście od umieszczenia szyneczki na stojaku.
  • Nadkrajamy szynke na golonce pionowym cięciem.
  • Następnie ścinamy wierzchnią warstwę tłuszczu z góry i lekko po bokach.Ostrym, długim i cienkim nożem kroimy cieniuteńkie plastereczki tych pyszności.
  • Zdecydowanie polecam cięcie szynki wzdłóż od góry, tak jak na filmach.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]