Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

deal.pl » Gastronomia » Pozostałe

Włoska Uczta dla Dwojga

-49%

198 zł

99,99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2014-02-28 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Ważne:

  • Włoska kolacja: chrupiąca bruschetta z kawałkami dojrzałych pomidorów i odrobioną czosnku serwowana z dodatkiem greckiej oliwy z oliwek oraz delikatna pierś z kurczaka otulona szynką parmeńską podana na aksamitnym sosie z pietruszkowego Pesto z zielonymi szparagami i marmurkowym puree
  • Czym chata bogata, tym rada ugościć i rozpieszczać kubki smakowe jegomości ? poczuj połączenie śląskiej i góralskiej gościny z pachnącą przyprawami włoską kuchnią, udając się z dzisiejszym grouponem do Restauracji L'Avion w Gliwicach.
  • Oferta
  • Uczta w 1 z 3 opcji:
  • 1) 99, 99 zł zamiast 198 zł za 3-daniową ucztę dla 2 osób,
  • 2) 139,99 zł zamiast 298 zł za 3-daniową ucztę VIP dla 2 osób,
  • 3) 199,99 zł zamiast 396 zł za 3-daniową ucztę dla 4 osób.
  • Menu dla opcji 1.
  • przystawka
  • - chrupiąca bruschetta z kawałkami dojrzałych pomidorów i odrobioną czosnku serwowana z dodatkiem greckiej oliwy z oliwek
  • - rozpływający się ser camembert prosto z pieca z włoskimi orzechami i żurawiną oprószony świeżym tymiankiem
  • - zupa cebulowa z dodatkiem francuskiego koniaku serwowana z czosnkową grzanką zapieczona pod serową skorupką
  • - krem z zielonego groszku z odrobiną rozgrzewającego cynamonu i garścią lubczyku
  • danie główne
  • - delikatna pierś z kurczaka otulona szynką parmeńską podana na aksamitnym sosie z pietruszkowego Pesto z zielonymi szparagami i marmurkowym puree
  • - kieszonka z kurczaka w rumianej panierce wypełniona ementalerem i świeżą bazylią podana z rumianymi ziemniaczkami i ziołowym dipem
  • - roladka z soli z grillowaną cukinią i prażonymi płatkami migdałów na kremowym sosie maślano ? cytrynowym
  • - serwowane z kielichem wiosennej sałaty i szpinakowymi kluseczkami
  • deser
  • - kielich pełen lodów podany z mrożonymi owocami i gorącą białą czekoladą
  • - śmietankowa panna cotta oblana wykwintnym sosem z polskich owoców leśnych podana w klatce z białej czekolady
  • Menu z opcji 2.
  • aperitif
  • - włoskie wino Prosecco z sokiem ze słonecznych pomarańczy i kroplą soku z granatów przystawka
  • przystawka
  • - chrupiąca bruschetta z kawałkami dojrzałych pomidorów i odrobioną czosnku serwowana z dodatkiem greckiej oliwy z oliwek
  • - rozpływający się ser camembert prosto z pieca z włoskimi orzechami i żurawiną oprószony świeżym tymiankiem
  • zupa
  • - zupa cebulowa z dodatkiem francuskiego koniaku serwowana z czosnkową grzanką zapieczona pod serową skorupką
  • - krem z zielonego groszku z odrobiną rozgrzewającego cynamonu i garścią lubczyku
  • danie główne
  • - delikatna pierś z kurczaka otulona szynką parmeńską podana na aksamitnym sosie z pietruszkowego Pesto z zielonymi szparagami i marmurkowym puree
  • - roladka z soli z grillowaną cukinią i prażonymi płatkami migdałów na kremowym sosie maślano ? cytrynowym serwowane z kielichem wiosennej sałaty i szpinakowymi kluseczkami
  • deser
  • - kielich pełen lodów podany z mrożonymi owocami i gorącą białą czekoladą
  • - śmietankowa panna cotta oblana wykwintnym sosem z polskich owoców leśnych podana w klatce z białej czekolady
  • wino
  • - kieliszek wyśmienitego hiszpańskiego wina z regionu La Mancha, o niezwykłym aromacie dojrzewającego w beczkach z francuskiego dębu. Wyróżnia je intensywny, elegancki i sugestywny bukiet pełen aromatu przypraw, cynamonu i prażonych kakaowych ziaren. W smaku szerokie i treściwe, z przyjemnymi blanszowanymi taninami i długim finiszem.
  • Menu z opcji 3.
  • przystawka lub zupa
  • - chrupiąca bruschetta z kawałkami dojrzałych pomidorów i odrobioną czosnku serwowana z dodatkiem greckiej oliwy z oliwek
  • - rozpływający się ser camembert prosto z pieca z włoskimi orzechami i żurawiną oprószony świeżym tymiankiem
  • - zupa cebulowa z dodatkiem francuskiego koniaku serwowana z czosnkową grzanką zapieczona pod serową skorupką
  • - krem z zielonego groszku z odrobiną rozgrzewającego cynamonu i garścią lubczyku
  • danie główne
  • - delikatna pierś z kurczaka otulona szynką parmeńską podana na aksamitnym sosie z pietruszkowego Pesto z zielonymi szparagami i marmurkowym puree
  • - roladka z soli z grillowaną cukinią i prażonymi płatkami migdałów na kremowym sosie maślano ? cytrynowym
  • - serwowane z kielichem wiosennej sałaty i szpinakowymi kluseczkami
  • deser
  • - kielich pełen lodów podany z mrożonymi owocami i gorącą białą czekoladą
  • - śmietankowa panna cotta oblana wykwintnym sosem z polskich owoców leśnych podana w klatce z białej czekolady.
  • Restauracja L?Avion
  • Podczas pochłaniania smakowitych frykasów, przez oszklone ściany restauracji możesz podziwiać startujące samoloty ? L?Avion mieści się na terenie lotniska Aeroklubu Gliwickiego. Wystrój sali jest bardzo elegancki, a jego atmosfera przywodzi na myśl gliwicką stodołę z lat przedwojennych, kiedy to w stogach siana chowane były pierwsze samoloty dwupłatowe.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Zakupy grupowe - DobreZabawki Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]