Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Restauracja Silvia
  • 44-100
  • http://www.hotelsilvia.pl
  • Studzienna 8 Gliwice  
    zobacz dojazd»

Restauracja Silvia

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

deal.pl » Gastronomia » Restauracje

Przegrzebki, gicz indycza, steki i więcej: 99,99 zł za groupon wart 150 zł na ucztę w Restauracji Silvia w Gliwicach

-33%

150 zł

99,99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2015-03-08 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

  • Oferta:
  • Groupon wartościowy na wykwintną ucztę w 1 z 3 opcji:
  • 1) 99,99 zł za groupon wart 150 zł na dania z menu,
  • 2) 159,99 zł za groupon wart 250 zł na dania z menu,
  • 3) 219,99 zł za groupon wart 350 zł na dania z menu.
  • W menu m.in.:
  • Zupy:
  • - Gliwitzki żurek z chrzanem i maślanką na wędzonce warzony
  • - Rosół z makaronem i drobinkami gęsiny
  • - Zupa dyniowa z płatkami chorizo
  • - Gładki krem z polskiego czosnku z grzankami ziołowymi 
  • i więcej
  • Przystawki
  • - Tatar z łososia marynowanego w chilli
  • - Płatki wędzonej kaczki na konfiturze pomarańczowej
  • - Carpaccio z marynowanej polędwicy ułożone na rukli
  • - Befsztyk z siekanej polędwicy wołowej
  • - Tuzin krewetek w maśle czosnkowym
  • - Indycza wątróbka z duszonym jabłkiem i smażoną cebulką
  • - Gęsie żołądki z marmoladą z cebuli
  • Dania główne:
  • - Pieczony szaszłyk drobiowy marynowany w chilli z białym ryżem okraszonym warzywami
  • - Pieczona pierś z kurczęcia z gruszką, ryżem i słodkim sosem chilli
  • - Drobiowa roladka z serem feta i jalapeno podana z bukietem sałat i puree tymiankowym
  • - Kacza połówka z kluskami i czerwoną kapustą goździkową
  • - Wellington z polędwiczki wieprzowej z bukietem sałat
  • - Pikantne żeberka z kolbami kukurydzy, frytkami i surówką z kiszonej kapusty
  • - Karczek piwowarów z sałatką z kiszonych ogórków i frytkami
  • - Polędwiczka marynowana w żubrówce na sosie z rajskich jabłuszek i risotto z pęczaku
  • i więcej
  • Ryby:
  • - Stek z łososia na warzywach z patelni
  • - Polędwica z dorsza zapiekana w kapuście z puree chrzanowym
  • - Szczupak duszony w chrzanie i gorczycy z bukietem warzyw
  • - Sandacz w sosie z oliwek i kwaśnej śmietany z dzikim ryżem
  • i więcej
  • Pasty:
  • - Paperdele z łososiem i oliwkami w sosie sycylijskim
  • - Szafranowe risotto z kawałkami borowików
  • - Tagliatelle szpinakowe z pieczonym kurczakiem
  • - Spaghetti bolognese
  • Restauracja Silvia
  • Podobno nie samym jedzeniem człowiek żyje, dlatego też właściciele dwupoziomowej restauracji w centrum Gliwic postanowili urozmaicić swoje menu o własny browar. Nic dziwnego zatem, że wystrój lokalu nawiązuje do miejsc, w których warzy się piwo. Postawiono na gustowną lecz nie przesadzoną elegancję, wnętrze wypełniono sprzętem do produkcji złocistego trunku, podkreślono je ciekawym oświetleniem, a na stołach położono obrusy w biało-czerwoną kratkę. Zasiadając w jednym z wielkich foteli, można poczuć się nieco jak w wykwintnej restauracji w Bawarii.
  • Największą atrakcją restauracji, która mieści się hotelu Silvia, jest własny minibrowar. Piwowarem jest tam Michał Grossmann, który na scenie piwowarskiej był jednym z pionierów. Lata temu sprowadzał do Polski pierwsze brewkity, a w 1998 roku postanowił uwarzyć swoje pierwsze domowe piwo. Po 10 latach zdobywania doświadczenia został głównym piwowarem w gdańskiej Brovarnii, skąd pod koniec 2010 roku przeniósł się do Gliwic. Dzięki temu, odwiedzając Restaurację Silvia można skosztować 4 gatunków piwa niepasteryzowanego, które produkowane jest wyłącznie z wody, słodu, drożdży i chmielu.
  • Restauracja może się poszczycić również świetnym jedzeniem. Stawia na kuchnię polską i europejską, co widoczne jest w bogatym menu. Podaje się tu m.in. plastry soczystej gruszki na rukoli, przegrzebki na tostach z mozzarellą, rukolą i sosem z pokruszonych pomidorów, świeżo przyrządzone ryby: sandacza, doradę, czy pstrąga. Ucztą dla zmysłów może okazać się kaczy filet w sosie śliwkowo-jabłkowym czy też marynowana w winie polędwica wieprzowa w sosie cherry z kopytkami i bukietem sałat. Nie brakuje oczywiście przekąsek do piwa, lekkich sałatek i wybitnych deserów.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Zakupy grupowe - DobreZabawki Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]