Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Dąbrowskiego 42
  • ul. Dąbrowskiego 42
  • 60-843
  • http://www.dabrowskiego.com
  •  Poznań

Dąbrowskiego 42

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

deal.pl » Kursy, Szkolenia » Pozostałe

Warsztaty kulinarne

-33%

180 zł

119,99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2019-12-28 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

  • Sprawdź Termin
  • Zarezerwuj Termin
  • Szczegóły:
  • wariant I – wybrany kurs w cenie 180 zł
  • wariant II – wybrany kurs w cenie 210 zł
  • Warsztaty prowadzą uznani kucharze poznańskiej gastronomii, w tym uczestnicy znanego telewizyjnego programu kulinarnego.
  • Najbliższe terminy:
  • Warsztaty kulinarne
  • 3.12.19 - wtorek - godz. 18.00 – ŚWIĄTECZNE WYPIEKI
  • Kurs dzięki, któremu będzie można poznać garść pomysłów na bożonarodzeniowe wypieki. Nietypowe słodkości na pewno będą bardzo ciekawym urozmaiceniem świątecznych stołów.
  • PROWADZĄCY: Łukasz Śliwa Pracuje w zawodzie kucharza od 22 lat. Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu. Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi w Anglii, Francji oraz Niemczech. W codziennej pracy ceni organizację, szacunek i produkt. Uważa, że najlepszym komplementem dla szefa kuchni nie są słowa, ale powracający goście.
  • 8.01.20 - środa - godz. 18:00 – Pasta i basta
  • Kuchnia włoska to jedna z najbardziej znanych kuchni na świeci. Pomimo faktu, że kuchnię włoską kojarzy się głównie z pizzą i spaghetti, nie jest ona jednolita. Każdy z regionów, a jest ich 20, szczyci się własnymi, charakterystycznymi receptami kulinarnymi. Są one zbierane i modyfikowane przez lata, a dla wielu smakoszy włoskiej kuchni jeszcze niezgłębione. Menu:
  • arancini
  • acquacotta czyli zupa toskańska
  • risotto z małżami, szafranem, mascarpone
  • panforte - tradycyjny toskański placek, który skrywa w sobie całe mnóstwo bakalii i czekolady
  • PROWADZĄCY: Łukasz Śliwa Pracuje w zawodzie kucharza od 22 lat. Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu. Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi w Anglii, Francji oraz Niemczech. W codziennej pracy ceni organizację, szacunek i produkt. Uważa, że najlepszym komplementem dla szefa kuchni nie są słowa, ale powracający goście.
  • 9.01.19 - czwartek - godz. 18:00 – Smaki Tajlandii
  • &
  • #8220
  • Smaki Tajlandii&
  • #8221
  • pozwolą odkryć piękno kuchni tajskiej. Proste i autentyczne dania, które łączą intensywny smak past, sosów, mleka kokosowego, ze świeżymi ziołami, cytrusami i ostrymi przyprawami.
  • Menu:
  • HOT SPRING ROLLS KUNG – smażone sajgonki z krewetkami i słodkim sosem chilli
  • TOM KHA GAI – zupa kokosowa z galangalem, kurczakiem i kolendrą
  • KHAO SOY NEUX – tradycyjne curry noodle z wolowiną z północy Tajlandii
  • PAD KHA PAO GAI – pikantne danie z woka z kurczakiem, fasolką szparagową i ryżem jaśminowym
  • MAN SAPHALANG - Tapioka z mlekiem kokosowym i słodkim mango
  • PROWADZĄCY: Michał Kowalski - Szef kuchni Restauracji Why Thai w Poznaniu. W kuchni pracuje zawodowo od 10 lat. Doświadczenie zdobył pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii od Krabi na południu po Bangkok w centrum, aż po Chiang Mai na północy. Zamiłowanie do kuchni posiada od dziecka.
  • 14.01.19 - wtorek - godz. 18:00 - Smaki Tajlandii
  • &
  • #8220
  • Smaki Tajlandii&
  • #8221
  • pozwolą odkryć piękno kuchni tajskiej. Proste i autentyczne dania, które łączą intensywny smak past, sosów, mleka kokosowego, ze świeżymi ziołami, cytrusami i ostrymi przyprawami.
  • Menu:
  • YAM SOM OO – tajska sałatka z pomelo, limonką i orzeszkami ziemnymi
  • LUKCHIN MUU NOODLE SOUP – tajska zupa z makaronem pszennym, kulkami mięsnymi i kiełkami fasoli mung
  • YELLOW CURRY PLA – żółte curry z dorszem, bambusem, mulami i makaronem Bun
  • GAI PAD MED. – kurczak z woka z warzywami, orzechami nerkowca i ryżem jaśminowym
  • MANGO STICKY RICE – deser z ryżu kleistego z mlekiem kokosowym i słodkim mango
  • PROWADZĄCY: Michał Kowalski - Szef kuchni Restauracji Why Thai w Poznaniu. W kuchni pracuje zawodowo od 10 lat. Doświadczenie zdobył pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii od Krabi na południu po Bangkok w centrum, aż po Chiang Mai na północy. Zamiłowanie do kuchni posiada od dziecka.
  • 17.01.20 - piątek - godz. 18:00 - WARSZTATY WINIARSKIE - kurs wiedzy podstawowej
  • ***
  • Kurs podstawowej wiedzy winiarskiej to 10 różnych win na degustacji oraz warsztaty łączenia wina z jedzeniem. Podczas spotkania poruszone będą takie tematy jak: degustacja, szczepy, regiony winiarskie, łączenie wina z jedzeniem i wiele innych. Ramowy program kursu:
  • Trochę dla zmysłów – odkrywanie smaków i aromatów.
  • Rozpoznawanie smaków.
  • Rozpoznawanie zapachów.
  • Podstawy degustacji wina.
  • Wino, Wino, Wino – co to jest? O produkcji i klasyfikacji.
  • Definicje wina.
  • Podstawy produkcji i podziału win.
  • Wstęp do regionów winiarskich.
  • Zabawa czy powaga? Winiarski savoir vivre.
  • O świadomych wyborach.
  • Zwyczaje związane z kulturą wina.
  • Wino w Europie i na świecie.
  • Wino i… jedzenie. Jak łączyć?
  • Teoria łączenia wina z jedzeniem.
  • Nauka poprzez doświadczenie – degustacje różnych potraw.
  • Wskazówki i pomysły.
  • Degustacje – przez cały warsztaty – w sumie 10 różnych win!
  • Zaprezentowanie szerokiego spektrum win.
  • Podstawowe białe i czerwone odmiany winorośli.
  • Najważniejsze i niszowe apelacje i regiony.
  • PROWADZĄCY: Mikołaj Lisiecki - manager restauracji Dąbrowskiego 42, sommelier, miłośnik i pasjonat wina od wielu lat. Swoją przygodę z winem rozpoczął niemal 15 lat temu, wkraczając na ścieżkę branży gastronomicznej. Stawiając sobie za autorytety najważniejsze winiarskie nazwiska w Polsce, rozwijał się mogąc tworzyć oferty winiarskie w kilku dobrych restauracjach w Wielkopolsce.
  • 21.01.20 - wtorek - godz. 18.00 - KUCHNIA WEGE
  • Na warsztatach będzie można sięgnąć do przepisów pachnącej świeżymi warzywami i ziołami kuchni bezmięsnej, która skrywa prawdziwe rarytasy. Nie zabraknie lekkostrawnych, pełnych aromatu dań, które skuszą najbardziej wybredne podniebienia. Wspólne przyrządzanie filetu z pstrąga, kremu z buraka czy naleśników to doskonała okazja do kreatywnej zabawy.
  • PROWADZĄCY: Dominika Nitschke-Michalak, dietetyk, technolog żywności
  • Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu – Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, ukończyła studia podyplomowe na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu w zakresie Dietetyki i Poradnictwa Żywieniowego, a także kurs Dietetyki Profilaktycznej i Leczniczej według Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
  • 22.01.20 - środa- godz. 18.00 - STEKI
  • Mięso na stek musi być najlepszej jakości. Reszta zależy od wyobraźni kucharza i ulubionych dodatków. W trakcie warsztatu będzie można nauczyć się jak przygotować stek z polędwicy, rostbefu, antrykotu. Będzie można poznać sekret odpowiedniego przygotowania steków z patelni i grilla. Dowiedzieć się jakie są różnice pomiędzy bydłem hodowanym w Polsce, a tym w innych krajach. Będzie dużo dodatków i sosów:
  • stek z rostbefu / konfitowane ziemniaki / grillowane warzywa / sos z serów pleśniowych
  • stek z antrykotu / rukola / kasza bulgur / warzywa / sezam / czosnek / sos ziołowy
  • stek z polędwicy / czarna soczewica / pieczone warzywa / sos bearnais
  • bezglutenowe ciasto czekoladowe
  • PROWADZĄCY: DAWID ŁAGOWSKI - uczestnik najnowszej edycji programu TopChef w Polsacie. Od siedmiu lat jest szefem kuchni restauracji Destylarnia w Pałacu Mierzęcin, która otrzymała najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurant. Dzięki Jego staraniom restauracja uzyskała również certyfikat Slow Food Polska. Trenował rugby a w lipcu 2015 r. ukończył maraton Iron Man w Nicei. Fascynuje Go kuchnia regionalna, kocha dziczyznę a na talerzu najchętniej podaje dary lasu i ziemi. Uczestnik wielu konkursów i pokazów kulinarnych. Charyzmatyczny szef kuchni i doskonały nauczyciel sztuki kulinarnej.
  • 19.02.20 - środa - godz. 18:00 - Smaki Tajlandii
  • Proste i autentyczne dania, które łączą intensywny smak past, sosów, mleka kokosowego, ze świeżymi ziołami, cytrusami i ostrymi przyprawami. Daje to niesamowity i smaczny efekt.
  • Menu na ten wieczór:
  • FRESH SPRING ROLLS - świeże sajgonki z warzywami, łososiem i sosem kolendrowym z chili
  • WON TON KUNG – zupa z pierożkami won ton nadziewanymi krewetkami
  • GREEN CURRY GAI – zielone curry z kurczakiem, bakłażanem i groszkiem cukrowym ze słonym ryżem kleistym i tajskim sezamem
  • PAD PRIK NEUX – polędwica wołowa z woka z tajską bazylią, chilli, fasolką szparagową z ryżem jaśminowym
  • PROWADZĄCY: Michał Kowalski - Szef kuchni Restauracji Why Thai w Poznaniu. W kuchni pracuje zawodowo od 10 lat. Doświadczenie zdobył pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii od Krabi na południu po Bangkok w centrum, aż po Chiang Mai na północy. Zamiłowanie do kuchni posiada od dziecka.
  • 27.02.20 - czwartek - godz. 18:00 - Kuchnia Azjatycka
  • Technika szybkiego smażenia to domena kuchni chińskiej. Dania stir-fry z makaronem lub ryżem, chrupkimi warzywami i kruchym mięsem urzekają aromatem i smakiem. Za pomocą szefa kuchni będzie można poznać podstawowe zasady, dzięki którym stir-fry z pewnością się uda.
  • Menu na ten wieczór:
  • pad thai z krewetkami
  • wołowina z woka z chili i tajską bazylią
  • ryż jaśminowy z woka ze smażonym jajkiem i marynowanym ogórkiem
  • kurczak z warzywami i orzechami nerkowca
  • smażone banany z sosem kokosowym
  • PROWADZĄCY: Michał Kowalski - Szef kuchni Restauracji Why Thai w Poznaniu. W kuchni pracuje zawodowo od 10 lat. Doświadczenie zdobył pracując w restauracji The Good View w Chiang Mai oraz podczas podróży po Tajlandii od Krabi na południu po Bangkok w centrum, aż po Chiang Mai na północy. Zamiłowanie do kuchni posiada od dziecka.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - DobreZabawki Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]