Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Restauracja Platinum
  • ul. Reymonta 19
  • 60-791
  • http://www.platinumpalace.pl
  • GGG.setStaticMapUrl("jStaticMainDealMap", "gmapStaticUrl")
     Poznań
    zobacz dojazd

Restauracja Platinum

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

Inne oferty sprzedawcy

99zł
ARCHIWALNA
więcej...

deal.pl » Gastronomia » Restauracje

Elegancka Kolacja

-55%

220 zł

99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2013-08-23 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Ważne:

  • Restauracja Platinum: liczne nagrody i wyróżnienia, m.in. Kulinarny Puchar Polski "Chaine des Rotisseurs" 
  • Dania oparte na nowatorskim nurcie Modern Polish Cuisine: przygotowywane przez mistrzów kuchni 
  • W menu m.in: rosół z bażanta, awokado z wędzonym łososiem, indyk zapiekany z bakłażanem i cukinią
  • Oferta limitowana 
  • Podobno w walce między sercem a rozumem zawsze wygrywa żołądek. Przekonaj się o tym na własnej skórze, zabierając bliską osobę na romantyczną kolację do Restauracji Platinum. Do wyboru masz 1 z 4 opcji:
  • 1) 99 zł zamiast 200 zł za 3-daniową (zupa, dania główne, deser) kolację dla 2 osób, 
  • 2) 145 zł zamiast 320 zł za 4-daniową kolację (zupa, przystawka, danie główne, deser) dla 2 osób, 
  • 3) 155 zł zamiast 360 zł za 4-daniową kolację dla 2 osób + kieliszek wina, 
  • 4) 269 zł zamiast 640 zł za 4-daniową kolację dla 4 osób + kieliszek wina. 
  • Menu: 
  • - Zupy: krem z białej fasoli coco z chrupiącym chorizo, krem z botwiny z kozim serem, rosół z bażanta z domowym makaronem.
  • - Przystawki: kałamarniczki  śródziemnomorskie z soczewicą i warzywami, sferyczny jogurt z curry, avocado z wedzonym łososiem i sosem z zielonego groszku.
  • - Dania główne: indyk zapiekany z bakłażanem i cukinią, ziemniaki gratin, sos z czerwonego wina, wołowina duszona z szalotkami i pieczarkami, karmelizowana marchewka, rostbef pieczony , sos z rozmarynem, ziemniaki fondant.
  • - Desery: panna cotta z malinami i chrupiącym tiulem, creme caramel.
  • Restauracja Platinum
  • Umiejscowiona na parterze zabytkowej willi sala restauracyjna Platinum zaskakuje designerskim i nowoczesnym wystrojem.  Połączenie czerni i bieli przywodzi na myśl klawisze fortepianu, a ciemny róż dodaje głębi.  W ciepłe dni można zasiąść także w eleganckim al fresco – na tarasie i w ogrodzie. 
  • Szefem kuchni jest Dominik Brodziak – przedstawiciel młodego pokolenia polskich mistrzów kuchni. Tworzy on wykwintne dania według nurtu Modern Polish Cuisine, opartego na połączeniu regionalnych składników i francuskich technik kulinarnych. Potwierdzeniem jego kunsztu są liczne nagrody w krajowych i międzynarodowych konkursach. Jako pierwszy w historii Polak brał udział w największym i najbardziej prestiżowym konkursie na świecie - Bocuse d/Or Europe, a w 2011 był na nim trenerem polskiej reprezentacji. Zespół kucharzy w Platinum tworzą również Robert Echaust i Jakub Walczak. Dwa lata temu zdobyli pierwsze miejsce w najważniejszym konkursie kulinarnym kraju – Kulinarnym Pucharze Polski. Autorskie potrawy zespołu okazały się bezkonkurencyjne podczas Gastro Trendy.
  •  
  •  
  • //

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]