Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Hotel Oławian_Restauracja
  • 00-000
  • http://www.olawianhotel.pl
  • sikorskiego 6 Oława  
    zobacz dojazd»

Hotel Oławian_Restauracja

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

Inne oferty sprzedawcy

59,99zł
ARCHIWALNA
59,99zł
ARCHIWALNA
59,99zł
ARCHIWALNA
59,99zł
ARCHIWALNA
więcej...

deal.pl » Gastronomia » Restauracje

Romantyczna Kolacja

-50%

120 zł

59,99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2014-01-22 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Ważne:

  • Kolacja dla 2 osób: 2- lub 3-daniowa, opcjonalnie z lampką wina, noclegiem i śniadaniem
  • W menu: dania kuchni polskiej
  • Jak mówi słynne przysłowie: "do tanga trzeba dwojga". We dwoje warto się również wybrać na wykwintną kolację, na którą z dzisiejszym grouponem zabierzesz bliską osobę do restauracji w Hotelu Oławian.
  • Oferta
  • Kolacja dla 2 osób i więcej w 1 z 4 opcji:
  • 1) 59,99 zł zamiast 120 zł za 2-daniową kolację: zupa i danie główne,
  • 2) 79,99 zł zamiast 156 zł za 3-daniową kolację: zupa, danie główne, deser,
  • 3) 89,99 zł zamiast 176 zł za 3-daniową kolację z lampką wina: zupa, danie główne, deser,
  • 4) 199,99 zł zamiast 386 zł za 3-daniową kolację z lampką wina (zupa, danie główne, deser) + nocleg ze śniadaniem.
  • W menu:
  • Zupy:
  • - aksamitny krem z dyni z prażonymi pestkami i śmietanką
  • - aromatyczna zupa z warzywami, imbirem i kawałkami grillowanej cielęciny
  • - krem borowikowy z poduszeczkami francuskimi
  • Dania główne:
  • - grillowane fileciki z kurczaka na świeżych sałatach z cheddarem i avocado muśnięte miodowym vinegretem
  • - kruche sałaty z gruszkami Williamsa, serem z niebieską pleśnią dojrzewającą szynką parmeńską i orzeszkami pinii
  • - owoce morza smażone na maśle z kolendrą i czosnkiem podane na sałatach z grzankami i cząstkami cytryny
  • - tagliatelle z małżami, cukinią i czosnkiem
  • - spaghetti z szynką parmeńską, oliwkami i suszonymi pomidorami w sosie ziołowym z papryczką chilli
  • - papardella z borowikami w sosie śmietanowym z parmezanem i świeżą pietruszką
  • - pierś z kurczaka marynowana w limonce i estragonie z pieczonymi ziemniaczkami, warzywnymi snopkami i sosem miodowym
  • - filet z indyka faszerowany borowikami na ziemniaczkach gratin opasanych bekonem z sosem tymiankowym i świeżą rukolą
  • - medaliony wieprzowe z rusztu na smażonych warzywach z rozetkami ziemniaczanymi i sosem kurkowym
  • - filet z kaczki na konfiturze żurawinowej z rozmarynem, ziemniaczkami maślanymi i chipsami jabłkowymi
  • - szyjki rakowe w kremie czosnkowym podane na sałatach z bagietką
  • - królewskie Krewetki Black Tiger w tempurze na melonowo-imbirowym chutney
  • - filet z soli zapiekany w pomidorach pelati
  • - filet z dorsza w pesto z rukoli i orzeszków pinii z jaśminowym ryżem i warzywami z pary
  • - halibut z grilla w czarnym sezamie na fasolce szparagowej z gotowanymi ziemniaczkami
  • - tradycyjna kuchnia polska
  • Desery:
  • - karmelizowane banany na musie z porzeczek z lodami
  • - krem kataloński z malinami
  • - tarta z owocami sezonowymi i kremem waniliowym
  • - szarlotka z pieca z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
  • Opcjonalnie: lampka wina dla każdej osoby, nocleg i śniadanie
  • Restauracja w Hotelu Oławian
  • Życzliwa obsługa, dania kuchni polskiej i nietuzinkowy wystrój ? wszystko to sprawia, że restauracja w Hotelu Oławian to właściwe miejsce zarówno na szybki biznesowy lunch, jak i romantyczną kolację we dwoje czy też wykwintne przyjęcie okolicznościowe.
  • W menu znajdują się śniadania (serwowane w formie bufetu), lunche oraz obiady i kolacje. Dania uzupełniane są o potrawy sezonowe, m.in. świeże i zachęcające soczystymi kolorami owoce i warzywa, a także aromatyczne grzyby.
  • Spośród wielu dostępnych kompozycji warto zwrócić szczególną uwagę na faszerowany borowikami filet z indyka na ziemniaczkach gratin, z bekonem, sosem tymiankowym i świeżą rukolą czy halibuta z grilla w czarnym sezamie (na fasolce szparagowej). Tradycyjne polskie potrawy reprezentują natomiast: bałtycki śledź, tatar z polędwicy wołowej czy staropolski żurek z jajkiem.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]