Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Gościniec Kołomyja
  • 05-520
  • http://www.kolomyja.pl
  • Warszawska 3 Konstancin-Jeziorna  
    zobacz dojazd»

Gościniec Kołomyja

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

deal.pl » Gastronomia » Pozostałe

Uczta w Gościńcu Kołomyja

-53%

211 zł

99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2014-04-16 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Ważne:

  • Staropolska i kresowa kuchnia w najlepszym wydaniu: niepowtarzalna atmosfera szlacheckiej biesiady
  • Choć podobno wszystko ma swój początek i koniec, dzięki dzisiejszemu grouponowi dowiesz się, że kulinarnie rzecz biorąc, dobry smak może nie mieć końca. Wystarczy udać się na ucztę staropolską i kresową do Gościńca Kołomyja.
  • Oferta
  • 3-daniowa uczta (zupa, danie główne, deser) z napojem w 1 z 3 opcji:
  • 1) 99 zł zamiast 211 zł za ucztę dla 2 osób,
  • 2) 189 zł zamiast 422 zł za ucztę dla 4 osób,
  • 3) 279 zł zamiast 633 zł za ucztę dla 6 osób,
  • Zupy:
  • - lwowska zupa rybna: mocny wywar ze świeżymi pomidorami, ziołowymi specjałami i kawałkami szlachetnych ryb
  • - soljanka ukraińska z trzech rodzajów mięsa, gotowana w towarzystwie pomidorów, ogórka kiszonego i oliwek
  • - staropolski żurek na zakwasie z białą, domową kiełbasą i jajkiem
  • - kołduny litewskie w rosole
  • - barszcz czerwony z pulchnymi kołdunami
  • Dania główne (wybrane spośród "ciepłych zagrych", "mięsiw", dań rybnych, owoców morza i sałat):
  • - golonka po staropolsku (800 g): w piwie, zapiekana na rumiano, na zasmażanej kapuście, z ziemniakami i kapustą zasmażaną
  • - polędwiczki wieprzowe (200 g) z opiekanymi ziemniaczkami z patelni, prażonymi jabłkami oraz z sosem z czarnego bzu
  • - sznycelki cielęce (180 g) delikatne kotleciki cielęce podane na sezonowych tarciochach z zapiekanym karczochem wypełnionym duszonymi warzywami i aranżacją z rokitnika
  • - pieczona łopatka barania (200 g) szpikowana słoniną i czosnkiem, podana w towarzystwie buraczków, bukietu surówek i opiekanego kartacza z sosem rozmarynowym, na gorącym żeliwie
  • - stek z łososia (200 g) z purée selerowym, bukietem sałat oraz korzenną konfiturą z agrestu
  • - pielmieni syberyjskie: pierożki z mięsem z masłem i wiejską śmietaną
  • - cepeliny żmudzkie: dwie domowe pyzy z mięsem,podane z sosem grzybowym
  • - micha zlepieńców: domowe pierogi przyrządzone na trzy sposoby: ruskie, z kapustą i grzybami oraz z mięsem w towarzystwie pielmieni syberyjskich oraz cepelina
  • - zlepieńce ruskie: z domowego sera i ziemniaków, z okrasą lub wiejską śmietaną
  • - zlepieńce orkiszowe: pierogi ze szpinakiem i góralskim serem, ze świeżą bazylią i czosnkiem
  • - zlepieńce z cielęcinką: pierogi, nadziane farszem z delikatnej cielęciny, podane z grzybowym sosem
  • - kaczka po królewsku (cała kaczka): pieczona i podawana z sosem pomarańczowym oraz wiśniowym
  • - krewetki skwierczące: delikatnie podsmażone na masełku z czosnkiem, podane z pomidorkami koktajlowymi i ostrą papryką
  • - świeże mule uwarzone na dwa sposoby: na ostro z czuszką i pomidorami lub duszone w winie z cebulką i czosnkiem
  • - na koniec romans dziugasa z kurką?: soczyste polędwiczki z kurczaka podane na chrupiącej sałacie z sercem karczocha, szpinakiem i oprószone płatkami litewskiego sera
  • - na bałkańską nutę: sałaty z płatkami bałkańskiego sera podane z chrupiącymi warzywami -papryką, ogórkiem, pomidorami i sosem vinegrette.
  • Desery:
  • - tort bezowy migdałowo-pomarańczowy z musem truskawkowym
  • - tort bezowy daktylowo-kawowy podany z kulką lodów waniliowych
  • - deser lodowy kompozycja wybranych smaków lodów z bitą śmietaną, ciepłym sosem z owoców leśnych w towarzystwie owoców sezonowych
  • - szarlotka z cynamonem na gorąco, z lodami waniliowymi
  • - gruszka po królewsku marynowana gruszka zatopiona w gorącej czekoladzie w towarzystwie likieru wiśniowego, podana z gałką lodów
  • Napoje do wyboru: sok, woda, kawa, herbata, piwo 0,33 l
  • Gościniec Kołomyja
  • Działająca od 2005 roku restauracja to miejsce warte odwiedzenia. Panujący tu klimat, charakterystyczna kuchnia i przykuwający uwagę wystrój pozwalają przenieść się na chwilę ? nie tylko kulinarnie ? na rubieże dawnej Rzeczpospolitej.
  • Karta dań obfituje w potrawy kuchni staropolskiej i kresowej. Na stole nie zabraknie zatem pieczonej kaczki po królewsku z sosem pomarańczowym oraz wiśniowym, staropolskiej golonki, śledzia z cebulką i grzybami czy też tatara z polędwicy. Warta uwagi jest również karta win. Dzięki temu Kołomyja bywa często miejscem rodzinnych biesiad, towarzyskich hulanek, ale również biznesowych obrad.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]