Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Restauracja i Przestrzeń Kulturalna Pod Papugami
  • 85-014
  • http://www.podpapugami.pl
  • Staszica 1
     Bydgoszcz

Restauracja i Przestrzeń Kulturalna Pod Papugami

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

Inne oferty sprzedawcy

54,99zł
ARCHIWALNA
54,99zł
ARCHIWALNA
54,99zł
ARCHIWALNA
więcej...

deal.pl » Gastronomia » Pozostałe

Smakowita uczta

-44%

72 zł

39,99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2014-05-11 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Ważne:

  • Połączenie tradycji i nowoczesności oraz różnych nurtów kulinarnych
  • Lokalizacja: centrum
  • Przekonaj się, jak ciekawe efekty można osiągnąć, stosując niecodzienne połączenia w kuchni ? wybierz się z dzisiejszym grouponem do restauracji Pod Papugami.
  • Oferta
  • Uczta (zupa i danie główne) w 1 z 3 opcji:
  • 1) 39,99 zł zamiast 72 zł za ucztę dla 2 osób,
  • 2) 79,99 zł zamiast 144 zł za ucztę dla 4 osób,
  • 3) 119,99 zł zamiast 216 zł za ucztę dla 6 osób.
  • Menu
  • Zupa do wyboru:
  • - francuska zupa cebulowa z rogalikami,
  • - barszcz czerwony z kołdunami z mięsem.
  • Danie główne do wyboru:
  • - naleśniki z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym,
  • - tradycyjny kotlet de volaille z wiejskim masłem podany na purée w towarzystwie chrupiącej marchewki,
  • - makaron fusilloni z dodatkiem aromatycznych grzybów leśnych.
  • Restauracja i Przestrzeń Kulturalna Pod Papugami
  • Odrestaurowana kamienica, w której mieści się restauracja, sąsiaduje z Akademią Muzyczną, Filharmonią, Teatrem Polskim, Pałacem Ślubów Sielanka oraz Uniwersytetem Kazimierza Wielkiego. Po koncercie lub spektaklu można zatem trafić do miejsca, w którym Tomasz Welter z Akademii Qulinario zaserwuje dania kuchni fusion. Szef kuchni jest trenerem Kadry Narodowej Kucharzy Wojskowych i wiceprezesem Stowarzyszenia Kucharzy Kujaw i Pomorza.
  • Wykwintne dania przygotowuje się tutaj metodą sous-vide (próżniowa metoda długiego gotowania), dzięki której mięsa i ryby są soczyste, pełne smaku i aromatu. Metoda pozwala uzyskać delikatny smak, a jednocześnie sprawia, że potrawy zachowują więcej witamin i mikroelementów w porównaniu z tradycyjnym przyrządzeniem.
  • Kamienica w centrum to jednak nie tylko miejsce, gdzie można poznać kuchnię fusion. Pod Papugami jest także przestrzenią kulturalną dla różnych artystów. Właściciele od wielu lat prowadzą fundację, której celem jest rozpowszechnianie kultury hiszpańskiej, organizują tym samym Festiwal Flamenco Duende, który skupia co roku w Poznaniu tysiące wielbicieli sztuki flamenco. W Bydgoszczy natomiast stworzyli projekt ?Akademia Pod Papugami?, w ramach którego w restauracji będą odbywać się koncerty muzyczne połączone tematycznie z kuchnią. W Pod Papugami prowadzona jest Akademia Tańca oraz szkolenia i show kulinarne Qulinario.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]