Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Restauracja Le Palais Du Jardin
  • 61-772
  • http://lepalaisdujardin.pl
  • Stary Rynek 37
     Poznań

Restauracja Le Palais Du Jardin

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

Inne oferty sprzedawcy

179,99zł
ARCHIWALNA
179,99zł
ARCHIWALNA
więcej...

deal.pl » Gastronomia » Pozostałe

Organizacja przyjęcia

-41%

120 zł

69,99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2014-08-02 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

  • Natłok spraw potrafi porządnie namieszać. Nie stracisz jednak głowy, jeśli powierzysz organizację przyjęcia okolicznościowego profesjonalistom z Le Palais du Jardin, podczas gdy Ty oddasz się beztroskiej zabawie w gronie rodziny i przyjaciół. Kup dzisiejszy groupon.
  • Oferta
  • Groupon zniżkowy na organizację przyjęcia okolicznościowego w 1 z 4 opcji:
  • 1) 69,99 zł zamiast 120 zł za 1 zestaw: zupa+ 1 z 3 wybranych dań głównych i 5 dodatków + deser,
  • 2) 79,99 zł zamiast 138 zł za 2 zestaw: zupa + 1 z 4 wybranych dań głównych i 6 dodatków + deser,
  • 3) 89,99 zł zamiast 158 zł za 3 zestaw: zupa + 1 z 5 wybranych dań głównych i 7 dodatków + deser,
  • 4) 99,99 zł zamiast 180 zł za 4 zestaw: zupa + 1 z 6 wybranych dań głównych i 8 dodatków + deser.
  • Zupy
  • - tradycyjny rosół z kurczaka z makaronem i lubczykiem
  • - bulion z gęsi z domowym makaronem i tymiankiem
  • - krem z brokułów
  • - krem ze świeżych białych szparagów
  • - krem z dojrzałych pomidorów z kolendrą
  • Dania główne (serwowane na platerach)
  • - filet z kurczaka z grilla
  • - filet z kurczaka w panierce
  • - pałeczki kurczaka panierowane w sezamie
  • - skrzydełka z kurczaka a la Buffalo
  • - nuggetsy z piersi kurczaka w panierce
  • - kotlet schabowy sante z pieczarkami
  • - tradycyjny kotlet schabowy w panierce
  • - rolady wieprzowe w sosie wielkopolskim
  • - pieczony karczek wieprzowy w sosie własnym
  • - szynka wieprzowa pieczona z zielonymi jabłkami
  • - żeberka wieprzowe a la barbecue
  • - sznycel wieprzowy z jajkiem
  • - eskalopki wieprzowe po parysku z serem
  • - indyk w sosie śliwkowym
  • - dorsz z pieca z warzywami
  • - paluszki rybne w panierce
  • Dodatki
  • - młode ziemniaki z wody
  • - ziemniaki opiekane z ziołami
  • - frytki
  • - ryż jaśminowy z kurkumą
  • - kasza
  • - młode warzywa z wody
  • - młoda kapusta z boczkiem
  • - surowa marchewka z kolendrą i pomarańczą
  • - modra kapusta
  • - surówka warzywna
  • - mizeria
  • Desery
  • - sałatka owocowa
  • - selekcja lodów
  • - panna cotta ze świeżymi malinami
  • - sorbet z czarnej porzeczki
  • Restauracja dysponuje następującymi miejscami:
  • - kondygnacja górna: stół na 30 osób + stół na 20 osób
  • - kondygnacja dolna: stół na 35 -40 osób + stół na 15- 16 osób
  • - ogródek zewnętrzny w podcieniach kamienicy (w 100% zadaszony i z widokiem na wejście główne do Ratusza) : stół na 50 osób / lub dwa mniejsze + stół na 20 osób
  • Le Palais Du Jardin
  • Walory smakowe dań kuchni francuskiej serwowanych w Le Palais Du Jardin docenione zostały m.in. przez magazyn Newsweek oraz wystawców Międzynarodowych Targów Poznańskich, które uznały restaurację za najlepszą w Polsce. Inne nagrody, którymi poszczycić się może lokal to Grand Prix Nocy Restauracji 2013 oraz Grand Prix Kulinarnego Poznania ?Cooking Session? 2013. Oba wyróżnienia przyznane zostały za dania z dziczyzny.
  • Na uwagę zasługują także wyjątkowa dbałość o food design, czyli aranżację dania na talerzu, oraz minimalistyczne, eleganckie wnętrza. Menu oparte o starannie wyselekcjonowane produkty regionalne zmieniane jest sezonowo, wraz z nastającymi porami roku.
  • W karcie królują smaki Lazurowego Wybrzeża ? ciekawą propozycją na dobry początek są np. ślimaki pieczone w maśle czosnkowo-pietruszkowym ze skórką cytryny i salsą z chilli. Jako danie główne poleca się sandacz z tagliatelle z tuszem z mątwy, kremową emulsją z raków i czerwonym kawiorem. Nie mniej dumnie prezentuje się pierś z gołębia smażona na palonym maśle, a do tego kremowy pilaw z kaszy jaglanej z szafranem, purée z dyni perfumowane anyżem i emulsja z głogu.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]