Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Restauracja Szklarnia
  • Mińska 25, bud. 39 Warszawa 03-808

Restauracja Szklarnia

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

deal.pl » Gastronomia » Restauracje

Uczta w restauracji Szklarnia

119 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2014-11-27 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Ważne:

  • Groupon ważny do 17.12.2014 i dostępny od razu po zakupie w zakładce Moje Konto.
  • Ograniczenia: 1 osoba może kupić maks. 2 groupony, ale wykorzystać maks. 1 groupon.
  • Dodatkowe informacje: weź wydrukowany groupon.
  • Konieczna rezerwacja tel. 690 511 020 lub email: W przypadku nieodwołania rezerwacji z min. 24-godz. wyprzedzeniem groupon przepada.
  • Sprawdź przed zakupem: i . Szczegóły oferty znajdziesz w jej opisie.
  • Powiedzenie „co za dużo, to niezdrowo” nie ma zastosowania w przypadku jedzenia z klasą. O tym, że od przybytku głowa nie boli przekonasz się z dzisiejszym grouponem, udając się na menu degustacyjne do restauracji Szklarnia.
  • Oferta
  • Jesienne menu degustacyjne z lampką wina dla 2 osób w 1 z 3 opcji:
  • 1) 119 zł za 4-daniowe menu degustacyjne,
  • 2) 139 zł za 6-daniowe menu degustacyjne,
  • 3) 159 zł za 8-daniowe menu degustacyjne.
  • 4-daniowe menu:
  • - Kozi ser pleśniowy zapiekany na maślanej brioszy z miodem rozmarynowym i chutneyem gruszkowo-cebulowym
  • - Krem z dyni z chrupiącą pancettą, pestkami dyni i śmietaną
  • - Kotleciki jagnięce na puree dyniowym z frytkami z batatów, chipsami z fioletowego ziemniaka i sosem jagodowo-tarninowym
  • - Śliwki i figi zapiekane pod migdałową kruszonką
  • 6 -daniowe menu:
  • - Kozi ser pleśniowy zapiekany na maślanej brioszy z miodem rozmarynowym i chutneyem gruszkowo-cebulowym
  • - Krem z dyni z chrupiącą pancettą, pestkami dyni i śmietaną
  • - Mix czerwonych sałat z półgęskiem, suską sechlońską i dressingiem z czarnego bzu, podany na musie z selera naciowego 
  • - Kotleciki jagnięce na puree dyniowym z frytkami z batatów, chipsami z fioletowego ziemniaka i sosem jagodowo-tarninowym
  • - Filet z makreli wędzony na gałązkach rozmarynu z czarnym puree z selera i duszonym porem
  • - Śliwki i figi zapiekane pod migdałową kruszonką
  • 8-daniowe menu degustacyjne:
  • - Kozi ser pleśniowy zapiekany na maślanej brioszy z miodem rozmarynowym i chutneyem gruszkowo-cebulowym
  • - Krem z dyni z chrupiącą pancettą, pestkami dyni i śmietaną
  • - Mix czerwonych sałat z półgęskiem, suską sechlońską i dressingiem z czarnego bzu, podany na musie z selera naciowego 
  • - Kotleciki jagnięce na puree dyniowym z frytkami z batatów, chipsami z fioletowego ziemniaka i sosem jagodowo-tarninowym
  • - Filet z makreli wędzony na gałązkach rozmarynu z czarnym puree z selera i duszonym porem
  • - Penne z kurczakiem, suszonymi pomidorkami koktajlowymi, rucolą i masłem truflowym 
  • - Śliwki i figi zapiekane pod migdałową kruszonką
  • - Sernik z batatów i ricotty z solonym karmelem
  • Szklarnia
  • Wyznawana w Szklarni filozofia to zamiłowanie do dobrego, bezpretensjonalnego jedzenia, proekologiczne podejście oraz szacunek do gościa. Wyrazem takiego podejścia jest osobliwy charakter restauracji. Serce lokalu stanowi szklarnia z prawdziwego zdarzenia, gdzie uprawiane są warzywa i zioła oraz ogród, którego wakacyjny klimat pozwala uciec na chwilę od zgiełku miasta. Minimalistyczny wystrój harmonijnie współgra z obrastającymi ścianę (w formie ogrodu wertykalnego) roślinami, które poustawiane są również w donicach.
  • Wszystko to sprawia, że goście odwiedzający restaurację mogą w domowej atmosferze spróbować dań z autorskiego menu w śródziemnomorskim stylu. Szefowa kuchni - Natalia Huzarewicz - hołduje zasadzie „od pola do stołu” i do przyrządzanych dań używa jedynie świeżych produktów, odrzucając całkowicie sztuczne składniki - jako przejaw bylejakości i kulinarnego chodzenia na skróty. Sama chce wiedzieć, skąd pochodzi mięso, na którym pracuje czy też, jak były traktowane kury, których jaj używa.
  • W menu Szklarni można znaleźć zatem takie perełki, jak kotleciki jagnięce na puree dyniowym z frytkami z batatów, chipsami z fioletowego ziemniaka i sosem jagodowo-tarninowym czy też śliwki i figi zapiekane pod migdałową kruszonką.
  • Więcej informacji znajdziesz na .

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - DobreZabawki Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]