Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Restauracja Szklarnia
  • Mińska 25, bud. 39 Warszawa 03-808

Restauracja Szklarnia

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

deal.pl » Gastronomia » Pozostałe

Letnie menu degustacyjne

119 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2015-10-03 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

  • Wybierz 1 z 3 opcji
  • Letnie menu degustacyjne z lampką wina dla 2 osób 
  • 119 zł za 4-daniowe menu degustacyjne,
  • 139 zł za 6-daniowe menu degustacyjne,
  • 159 zł za 8-daniowe menu degustacyjne. 
  • 4-daniowe menu:
  • carpaccio z miecznika z musem z awokado, ogórkiem małosolnym i rukolą
  • krem z botwiny z kozim serem i malinami z musem z awokado, ogórkiem małosolnym i rukolą
  • filet z łososia w panierce z nori i sezamu podany z minikluseczkami ziemniaczanymi i salsą z rabarbaru i buraczków
  • lody czekoladowe z wiśniami i bezą
  • 6 -daniowe menu:
  • carpaccio z miecznika z musem z awokado, ogórkiem małosolnym i rukolą
  • krem z botwiny z kozim serem i malinami 
  • sałatka z młodych warzyw na ciepło z bryndzą, migdałami i szpinakowym pesto
  • filet z łososia w panierce z nori i sezamu podany z mini kluseczkami ziemniaczanymi i salsą z botwiny i rabarbaru 
  • jagnięcina z bakłażanami zapieczona pod kruszonką z pumpernikla i orzechów, podana z greckim jogurtem
  • lody czekoladowe
  • 8-daniowe menu degustacyjne:
  • carpaccio z miecznika z musem z avocado, ogórkiem małosolnym i rucolą
  • kurki w śmietanie z czosnkiem i rozmarynem
  • krem z botwiny z kozim serem i malinami
  • sałatka z młodych warzyw na ciepło z bryndzą, migdałami i szpinakowym pesto
  • filet z łososia w panierce z nori i sezamu podany z mini kluseczkami ziemniaczanymi i salsą z botwiny i rabarbaru
  • jagnięcina z bakłażanami zapieczona pod kruszonką z pumpernikla i orzechów, podana z greckim jogurtem
  • clafoutis z malinami
  • lody czekoladowe
  • Szklarnia
  • Wyznawana w Szklarni filozofia to zamiłowanie do dobrego, bezpretensjonalnego jedzenia, proekologiczne podejście oraz szacunek do gościa. Wyrazem takiego podejścia jest osobliwy charakter restauracji. Serce lokalu stanowi szklarnia z prawdziwego zdarzenia, gdzie uprawiane są warzywa i zioła oraz ogród, którego wakacyjny klimat pozwala uciec na chwilę od zgiełku miasta. Minimalistyczny wystrój harmonijnie współgra z obrastającymi ścianę (w formie ogrodu wertykalnego) roślinami, które poustawiane są również w donicach.
  • Wszystko to sprawia, że goście odwiedzający restaurację mogą w domowej atmosferze spróbować dań z autorskiego menu w śródziemnomorskim stylu. Szefowa kuchni - Natalia Huzarewicz - hołduje zasadzie „od pola do stołu” i do przyrządzanych dań używa jedynie świeżych produktów, odrzucając całkowicie sztuczne składniki - jako przejaw bylejakości i kulinarnego chodzenia na skróty. Sama chce wiedzieć, skąd pochodzi mięso, na którym pracuje czy też, jak były traktowane kury, których jaj używa.
  • W menu Szklarni można znaleźć zatem takie perełki, jak carpaccio z miecznika z ogórkiem małosolnym, avocado i rukolą, czy też mus sernikowy z czereśniami i owsianą granolą.
  • Więcej informacji znajdziesz na Facebooku.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Zakupy grupowe - DobreZabawki Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]