Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Gościniec Kołomyja
  • 05-520
  • http://www.kolomyja.pl
  • Warszawska 3 Konstancin-Jeziorna  
    zobacz dojazd»

Gościniec Kołomyja

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

deal.pl » Gastronomia » Pozostałe

Kuchnia Staropolska i Kresowa

-50%

100 zł

50 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2014-02-25 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Ważne:

  • Staropolska i kresowa kuchnia w najlepszym wydaniu
  • Niepowtarzalna atmosfera szlacheckiej biesiady
  • Choć podobno wszystko ma swój początek i koniec, dzięki dzisiejszemu grouponowi dowiesz się, że kulinarnie rzecz biorąc, dobry smak może nie mieć końca. Wystarczy udać się na ucztę staropolską i kresową w Gościńcu Kołomyja.
  • Oferta
  • groupon do wykorzystania na dowolne pozycje z menu w 1 z 3 opcji:
  • 1) 50 zł za groupon wart 100 zł,
  • 2) 75 zł za groupon wart 150 zł,
  • 3) 150 zł za groupon wart 300 zł.
  • Przykładowe zupy:
  • - Lwowska zupa rybna: mocny wywar ze świeżymi pomidorami, ziołowymi specjałami i kawałkami szlachetnych ryb
  • - Soljanka ukraińska: z trzech rodzajów mięsa, gotowana w towarzystwie pomidorów, ogórka kiszonego i oliwek
  • - Staropolski żurek na zakwasie: z białą, domową kiełbasą i jajkiem
  • - Kołduny litewskie: w rosole
  • - Barszcz czerwony z kołdunami: z pulchnymi kołdunami
  • Zimne przystawki, np:
  • - Tatar z polędwicy
  • - Chłopska decha mięs i wędlin kołomyjskich:soczysta szynka, karkówka, kiełbasa, boczek, kaszanka oraz salceson w towarzystwie marynat
  • - Srebrzysty śledź:podany w oliwie z cebulką i grzybami
  • Dania główne (wybrane spośród "ciepłych zagrych", "mięsiw", dań rybnych, owoców morza i sałat):
  • - Golonka po staropolsku (800 g): w piwie, zapiekana na rumiano, na zasmażanej kapuście, z ziemniakami i kapustą zasmażaną
  • - Polędwiczki wieprzowe (200 g): z opiekanymi ziemniaczkami z patelni, prażonymi jabłkami oraz z sosem z czarnego bzu
  • - Sznycelki cielęce (180 g): delikatne kotleciki cielęce podane na sezonowych tarciochach z zapiekanym karczochem wypełnionym duszonymi warzywami i aranżacją z rokitnika
  • - Pieczona łopatka barania (200 g): szpikowana słoniną i czosnkiem, podana w towarzystwie buraczków, bukietu surówek i opiekanego kartacza z sosem rozmarynowym, na gorącym żeliwie
  • - Stek z łososia (200 g): z puree selerowym, bukietem sałat oraz korzenną konfiturą z agrestu
  • - Pielmieni syberyjskie: pierożki z mięsem z masłem i wiejską śmietaną.
  • - Cepeliny żmudzkie: dwie domowe pyzy z mięsem,podane z sosem grzybowym.
  • - Micha zlepieńców: domowe pierogi przyrządzone na trzy sposoby: ruskie, z kapustą i grzybami oraz z mięsem w towarzystwie pielmieni syberyjskich oraz cepelina.
  • - Zlepieńce ruskie: z domowego sera i ziemniaków, z okrasą lub wiejską śmietaną.
  • - Zlepieńce orkiszowe: pierogi ze szpinakiem i góralskim serem, ze świeżą bazylią i czosnkiem.
  • - Zlepieńce z cielęcinką: pierogi, nadziane farszem z delikatnej cielęciny, podane z grzybowym sosem.
  • - Kaczka po królewsku (cała kaczka): pieczona i jest podawana z sosem pomarańczowym oraz wiśniowym.
  • - Krewetki skwierczące: delikatnie podsmażone na masełku z czosnkiem, podane z pomidorkami koktajlowymi i ostrą papryką.
  • - Świeże mule uwarzone na dwa sposoby: na ostro z czuszką i pomidorami lub duszone w winie z cebulką i czosnkiem.
  • - Na koniec romans dziugasa z kurką?: soczyste polędwiczki z kurczaka podane na chrupiącej sałacie z sercem karczocha, szpinakiem i oprószone płatkami litewskiego sera.
  • - Na bałkańską nutę: sałaty z płatkami bałkańskiego sera podane z chrupiącymi warzywami -papryką, ogórkiem, pomidorami i sosem vinegrette.
  • Desery:
  • - Tort bezowy migdałowo-pomarańczowy: z musem truskawkowym
  • - Tort bezowy daktylowo-kawowy: podany z kulką lodów waniliowych
  • - Deser lodowy: kompozycja wybranych smaków lodów z bitą śmietaną, ciepłym sosem z owoców leśnych w towarzystwie owoców sezonowych
  • - Szarlotka z cynamonem: na gorąco, z lodami waniliowymi
  • - Gruszka po królewsku: marynowana gruszka zatopiona w gorącej czekoladzie w towarzystwie likieru wiśniowego, podana z gałką lodów
  • Gościniec Kołomyja
  • Działająca od 2005 roku restauracja to miejsce warte odwiedzenia. Panujący tu klimat, charakterystyczna kuchnia i przykuwający uwagę wystrój pozwalają przenieść się na chwilę ? nie tylko kulinarnie ? na rubieże dawnej Rzeczpospolitej.
  • Karta dań obfituje w potrawy kuchni staropolskiej i kresowej. Na stole nie zabraknie zatem pieczonej kaczki po królewsku z sosem pomarańczowym oraz wiśniowym, staropolskiej golonki, śledzia z cebulką i grzybami czy też tatara z polędwicy. Warta uwagi jest również karta win. Dzięki temu Kołomyja bywa często miejscem rodzinnych biesiad, towarzyskich hulanek, ale również biznesowych obrad.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]