Wybierz swoje miasto: także ogólnopolskie tylko lokalne

Sprzedawca

  • Restauracja Le Palais Du Jardin
  • 61-772
  • http://lepalaisdujardin.pl
  • Stary Rynek 37
     Poznań

Restauracja Le Palais Du Jardin

Ocena sprzedawcy

Użytkownicy nie wyrazili jeszcze opini na temat ofert tego sprzedawcy.

Inne oferty sprzedawcy

179,99zł
ARCHIWALNA
179,99zł
ARCHIWALNA
69,99zł
ARCHIWALNA
więcej...

deal.pl » Gastronomia » Restauracje

Stary Rynek: Kolacja dla Dwojga

-40%

150 zł

89,99 zł
Oferta archiwalna

UWAGA! Poniższa oferta jest ofertą archiwalną i nie jest już aktywna.


Oferta straciła ważność dnia: 2014-01-12 i prezentujemy ją w celach poglądowych.
Jeżeli szukasz ofert o podobnej tematyce, to skorzystaj z opcji: i gdy tylko pojawi się podobna oferta, to powiadomimy Cię o tym.

Opis

Ważne:

  • 1. miejsce w rankingu na najlepszą restaurację według Newsweeka (w latach 2004-2009) oraz według wystawców Międzynarodowych Targów Poznańskich
  • Zobacz menu główne oraz menu deserów
  • Lokalizacja: Stary Rynek (vis-a-vis Ratusza)
  • By poczuć się niczym rodowity Francuz, nie musisz ograniczać swojego menu wyłącznie do bagietek. Prawdziwe uroki kuchni francuskiej poznasz bowiem w Restauracji Le Palais Du Jardin, gdzie czeka na Ciebie prawdziwa uczta dla podniebienia.
  • Oferta
  • Kolacja dla dwojga lub kurs gotowania w 1 z 4 opcji:
  • 1) 89,99 zł zamiast 172 zł za zupę i danie główne,
  • 2) 109,99 zł zamiast 212 zł za przystawkę i danie główne,
  • 3) 139,99 zł zamiast 282 zł za przystawkę, danie główne i deser,
  • 4) 89,99 zł zamiast 150 zł za pokaz gotowania "Live Cooking".
  • Oferta nie obejmuje następujących potraw: zupa rybna, carpaccio z polędwicy z sarny
  • gambas z grilla, foie gras, filet z polędwicy wołowej z grilla, filet z dzika, comber z sarny, sandacz, sola atlantycka, espagnole w całości, deska serów.
  • Zupy, m.in.:
  • Fumet z dzikiego bażanta, won-ton z mięsem bażanta, młode borowiki
  • Krem z sera Brie Revalon, oliwa z orzechów włoskich, grzanka z orzechowej ciabbata, konfitura z zielonych winogron
  • Tradycyjna francuska zupa cebulowa
  • Przystawki, np.
  • Gruszka marynowana w białym winie i goździkach, liście sałat sezonowych, imbirowy dressing z tartą skórką pomarańczy i cynamonem, parmezan, tostowane orzechy nerkowca
  • Świeże ostrygi z regionu Bordeaux
  • Ślimaki pieczone w maśle czosnkowo-pietruszkowym,
  • Tuńczyk pół-surowy wędzony w liściach jaśminu i zielonej herbaty, głęboko palone białe rodzynki, syrop z octu winnego, czerwona chilli
  • Dania główne, a wśród nich:
  • Bazyliowe ravioli z sarniną marynowaną w owocach runa leśnego, kremowa emulsja z borowików, trawa żubrowa
  • Pierś z gołębia smażona na palonym maśle z rozmarynem i dzikim czosnkiem, kremowy pilaw z kaszy jaglanej z szafranem, puree z dyni perfumowane anyżem, emulsja z głogu
  • Cassoulet z żabnicy w liściach palonego bananowca, zielone ostre chilli, kminek, trawa cytrynowa, świeża kolendra
  • Słodkie desery, np.
  • Gruszka po burgundzku perfumowana cynamonem
  • Anyżowy cr?me br?lée w płomieniach Pernod
  • Pokaz gotowania "Live Cooking":
  • Pokaz wraz z nauką przyrządzania oraz konsumpcją wszystkich dań z menu degustacyjnego danego pokazu
  • Kursanci uczyć się będą specjałów gotowania kuchni francuskiej, włoskiej oraz dań z dziczyzny - wszystkie trzy tematy to oddzielne pokazy - z grouponem można wziąć udział w jednym wybrnym pokazie
  • Kurs trwa 3,5 h
  • Terminy dostępne zarówno w tygodniu, jak i podczas weekendu
  • Po ukończeniu kursu uczestnicy otrzymają certyfikat kulinarnego Poznania.
  • Menu degustacyjne z dziczyzny:
  • - Wątroba z dzika glazurowana głębokim Porto i palonymi orzechami włoskimi, coulis z octu balsamicznego, świeże maliny
  • - Ragout z sarniny
  • - Bazyliowe ravioli z dziczyzny marynowanej w owocach runa leśnego, kremowa emulsja z borowików, trawa żubrowa
  • - Schab z dzika w owocach jałowca, emulsja z pieczonego szpiku kostnego, starzona Madera
  • Menu degustacyjne - francuskie
  • - Vichyssoise - krem z pora i ziemniaków
  • - Escargot Bourguignonne - ślimaki po burgundzku
  • - Supreme z kurczaka w sosie z białego wina
  • - Ziemniaki Fondant
  • Menu degustacyjne ? włoskie
  • - Sałatka caprese
  • - Antipasto - tagliatelle z pesto ze świeżej bazylii
  • - Saltimbocca alla Romana - Cielęcina w kompozycji z prosciutto w sosie szałwiowym
  • - Zabaglione
  • Jakość najwyższej klasy
  • Le Palais Du Jardin serwuje gościom oryginalne dania kuchni francuskiej, których walory smakowe docenione zostały m.in. przez magazyn Newsweek oraz wystawców Międzynarodowych Targów Poznańskich, które uznały restaurację za najlepszą w Polsce. Na uwagę zasługują także wyjątkowa dbałość o food design, czyli aranżację dania na talerzu, oraz minimalistyczne, eleganckie wnętrza.

Opinie użytkowników


nie tak






W chwili obecnej nie opublikowano jeszcze żadnej opini - bądź pierwsza/pierwszy!

Lokalizacja

Zakupy grupowe - DobreZabawki Zakupy grupowe - RtvAgdOutlet Zakupy grupowe - Sporti

 

  Przeczytałem/am oraz akceptuję regulamin oraz politykę prywatności

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie ich danych osobowych w celach reklamowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach statystycznych i marketingowych [pełna treść klauzuli]

  Wyrażam zgodę na otrzymywanie informacji handlowych [pełna treść klauzuli]